Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BELEDİYE BAŞKANINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

        RESUL YANBUL

        GİRESUN (İHA) - Romanya'dan Türkiye'ye göç eden ve yaşadığı Giresun'un Güce ilçesinde 1996 yılında hayatını kaybeden Lorenzo adlı Rumen vatandaşın mezarının olduğu alanda HES yapılma kararı alınınca, Güce Belediyesi tarafından Lorenzo'un mezarı belediyeye ait başka bir alana nakledildi.

        Yıllar önce Türkiye'ye göç eden Romanya vatandaşı Lorenzo bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra, bir arkadaşı vasıtasıyla Giresun'un Güce ilçesine yerleşti. 3 yıl Güce'de yaşayan ve burada çalışmaya başlayan Lorenzo, 1996 yılında kazaen vurularak hayatını kaybetti.

        Hayatını kaybettiği yere defnedilen Romanya vatandaşının mezarının olduğu alanda HES yapılma kararı alınınca, Güce Belediyesi tarafından Lorenzo'un mezarı belediyeye ait başka bir alana nakledildi.

        Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, "İlçemizde kısa bir süre yaşamasına rağmen kendisini kabul ettirmiş ve sevdirmiş bir kişi olan Lorenzo, 1996 yılında elim bir olay sonucu ilçemizde vefat etti. Romanya vatandaşı Lorenzo'nun mezarının olduğu bölgede yapılan HES çalışmaları sonucu sular altında kalacaktı buna da vicdanen müsaade edemezdik. Belediye ekiplerimiz ile bugün cenazesini uygun bir yere naklini yaparak ilçemizde misafir olan bu vatandaşa insanlık görevimizi yerine getirmiş olduk" dedi.

        (RY-SO-Y)

        11.04.2016 21:15:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa