Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞEFAATLİ'DE DERELER ISLAH EDİLECEK

        ÖMER ERTUĞRUL

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Şefaatli ilçe merkezinden geçen Aksu, Karasu ve Karan derelerinde ıslah çalışmaları başlıyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Mart 2016 tarihindeki Yozgat ziyaretinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından gündeme getirilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla da dere ıslahı çalışmalarına hız verildi.

        Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Şefaatli Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ile dere ıslah çalışmalarını değerlendirdi. DSİ Bölge Müdürü Coşkun, bölge müdürlüğünce Şefaatli ilçe merkezimizde yapacaklarıtaşkın koruma projemizin detaylarını görüştüklerini belirterek, " Burada iki koldan gelen yaklaşık 300-400 metreküp saniyelik debilerin delice çayı ile 700 metreküp saniye olarak Şefaatli ilçe merkezini terk eden dik duvarlı kanal projemizin müjdesini başkanımıza verdik. 28 milyonluk bir yatırımın üzerinde 9 adet köprünün yer alacağı büyük bir projenin müjdesini paylaşıyoruz. Yaklaşık 5 kilometreye yakın bir ıslah projesi 2016 yılı içinde inşaat ihalesini yapacağız. 1,5 -2 yıl sürecek olan inşaat projemiz DSİ 12. Bölge müdürlüğünde bölge sınırları içinde yaptığı en büyük taşkın koruma projesi ve örnek bir proje olacaktır. Şefaatli ilçemize hayırlı mübarek olmasını temenni ediyoruz" dedi.

        Şefaatli Belediye Başkanı Zekir Bozkurt'ta, projenin hayata geçirecek olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bu projenin gerçekleştirilmesinde Cumhurbaşkanımız ve tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Şefaatli'de bundan sonra afet korkusu olmayacak. Biz 2000 yılında beş vatandaşımızı kaybetmiştik. İnşallah bu acı günler hiç yaşanmayacak . Bizim etrafında yapacağımız bisiklet yolu park ve çevre düzenlemesi ile Şefaatli'nin ilçesi değişecek ve yaşanılabilir bir şehir olacağız" diye konuştu.

        (ÖE-SK)

        04.04.2016 15:49:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa