Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "ALMUS SARI YAZMALIM" KURTARILDI

        NURHAN İÇMEZ

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Almus ilçesinde batmak üzere iken iş makineleri yardımı ile kıyıya çekilen tekne içindeki su boşaltılarak tekrar yüzdürüldü.

        Almus ilçesinde meydana gelen olayda baraj gölünde su alan ve batmak üzere olan tekne iş makineleri yardımı ile kıyıya çekilmişti. Yarısına kadar suya gömülen teknedeki su, motopompla boşaltıldı. Tekrar yüzdürülen teknede bakım çalışması başlatıldı. Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ilçe turizmine kazandırılması için alınan teknenin henüz bilinmeyen bir nedenle batmak üzere iken kurtarıldığını söyledi. Teknenin neden battığı konusunda henüz bir bilgi olmadığını ifade eden Başkan Arıkan, bir takım kuşkularının olduğunu belirterek, "Tekne tam batık değildi, alabora olmuş gibi idi. İçine dolan suyu boşalttık, yüzer duruma geldi. Yaz aylarında inşallah turizme kazandıracağız" dedi.

        Tokat'ın turizmine katkı sağlaması amacıyla Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden satın alınan 10 ton ağırlığında, 19 metre uzunluğunda, 5.06 metre genişliğindeki "Almus Sarı Yazmalım" ismi verilen tekne geçen yıl yaz aylarında Almus Baraj Gölü'ne indirilmişti.

        (Nİ-SLH-Y)

        28.03.2016 16:52:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa