Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ DENİZ, DAMAL İLÇESİNDE

        OLGUN YILDIZ

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Damal ilçesinde ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.

        Beraberinde ki heyet ile birlikte Damal ilçesine giden Vali Deniz, ilçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Ergin Önal, daire müdürleri ve muhtarlar tarafından karşılandı.

        Karşılamanın ardından Süleyman Demirel Ortaokulu Konferans salonuna geçen Vali Deniz, kurum müdürleri ile mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Muhtarların köyleriyle ilgili olarak kendisine ilettiği talepleri dinleyen Vali Deniz, ilgili kurum müdürlerine taleplerin hızlı bir şekilde cevaplandırılması yönünde talimatlar verdi.

        Muhtarlarla yaptığı toplantıda gündem maddelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Deniz, "Bizim birlik ve beraberliğimiz, huzurumuz her şeyin üstündedir. Ben, Damal ilçemizin güzelliğini gittiğim her yerde anlatıyorum. Damallı kardeşlerimiz vatanını seven, birlik ve bütünlüğe önem veren kardeşlerimizdir. Bizim bu kardeşliğe ve birliğe çok ihtiyacımız var. Zaten bizim güzelliğimiz de bu sevgi ve kardeşliğimizdir. Biz hep birlikte huzurumuzu bozmaya çalışan, yanlış işlere bulaşmış kimselere inşallah hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Özellikle son zamanlarda çeşitli eylemler gerçekleştiren terör örgütlerine karşı da dim dik ayakta duracağız." dedi.

        Meraların korunması ve çoban konusuna değinen Vali Deniz, muhtarlardan meraların korunması ve dışarıdan getirilecek çobanlar konusunda hassas davranmalarını istedi.

        İlçede yapılacak olan kamu yatırımları ve hizmetlerden de bahseden Vali Deniz, "Damal ilçemizin köylerinin hepsi asfaltla kaplı. Standardı düşmüş olan yollarımızda yıl içinde iyileştirmeler yapacağız. Ayrıca bu yıl ikinci kat asfalta daha fazla ağırlık vereceğiz. Kaymakamlığımızın DAP idaresinden bir gençlik merkezi projesi geçti. İlçemizde eğitim konusunda bir eksiğimiz de bulunmamaktadır. Okullarımız yeterli ve eğitim anlamında ilimizin en başarılı okulları Damal ilçemizdedir. Ayrıca geçen yıl başlattığımız "Her köye bir orman" kampanyamız çerçevesinde bu yıl da yine yeni fidanları toprakla buluşturacağız" dedi.

        Tarım ve Hayvancılık desteklemelerine de değinen Vali Deniz, "TKDK ve Tarım Bakanlığı'nın hayvancılığı destekleme adına gerçekten çok ciddi hibe desteklemeleri var. Ayrıca KOSGEB'de kendi işini kuran vatandaşlara 50 bin lira hibe desteği sağlıyor. Zaman zaman bu desteklemelerden faydalanan esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Hepsi işlerinden gayet memnun. Mümkün olduğu ölçüde vatandaşlarımızın bu hibe desteklemelerinden faydalanmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

        Toplantının ardından Anaokulu ziyaretinde bulunan Vali Deniz, öğrencilere hediye dağıttı. İlçe de esnaf ziyaretinde de bulunan Vali Deniz, KOSGEB'in hibe desteklemesi ile kurulan kahvaltı salonu, unlu mamuller ve kırtasiye işletmelerini ziyaret ederek, iş yeri sahiplerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Vali Deniz, girdiği çay ocaklarında ise vatandaşlarla birlikte çay içti. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Vali Deniz, daha sonra İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği'ni ziyaret etti. Belediye ziyareti sırasında Belediye Başkanı Ergin Önal, ziyaret anısına Vali Deniz'e, Damalspor forması hediye etti.

        İlçede ki temaslarının ardından Vali Deniz, beraberinde ki heyet ile birlikte Otağlı köyüne gitti. Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Ardahan'ın en başarılı okulu olan Otağlı Köyü Ortaokulunu ziyaret eden Vali Deniz, başarıları dolayısıyla öğrencileri tebrik etti. Ziyaret sırasında bir kız öğrenci, Vali Deniz'e kendisinin yazdığı teşekkür mektubunu verdi. Mektubu, öğrenciye okutan Vali Deniz, TEOG'un ikinci aşama sınavında da öğrencilerin aynı başarıyı yakalayacaklarına inandığını söyledi.

        (OY-AA-Y)

        24.03.2016 15:47:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa