Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'Lİ KADINLARIN ÖRNEK ÇALIŞMASI HAYAT BULDU

        SERKAN YILMAZ

        KASTAMONU (İHA) - CHP Kastamonu il ve merkez ilçe kadın kolları teşkilatı 'Köy Okullarımız Bizim Okullarımız' projesi kapsamında başlatılan yardım kampanyası ile köy okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı dağıtımına başladı.

        "Köy Okullarımız Bizim Okullarımız" projesi kapsamında Kastamonu'nun ülkenin her yerindeki zor şartlarda okumaya çalışan öğrencilere yardım etmek amacıyla bir kampanya gerçekleştiren ve gerçekleştirdiği projesi büyük ilgi gören CHP Kastamonu il ve merkez ilçe kadın kolları teşkilatı kampanyanın sona ermesinin ardından yardımları ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtmaya başladı. Tamamen gönüllülük esasıyla başlatılan çalışma kapsamında ilçelerde belirlenen 350 öğrenciye ayakkabı ve muhtelif eşya yardımı vatandaşların da büyük takdirini topladı. Kampanyaya ilk olarak Daday'dan başlayan CHP Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı, daha önce tespit edilen 20 yardıma muhtaç öğrenciye ayakkabı hediye ettiler. Daday'daki ziyaretin ardından İhsangazi'ye geçen CHP Kastamonu Kadın Kolları, İhsangazi'de de 23 öğrenciyi daha sevindirdi.

        "KAMPANYAMIZ, SİYASİ ŞOV KAMPANYASI DEĞİLDİR"

        Yardım kampanyasının siyasi bir propaganda ya da şov amaçlı yapmadıklarının altını çizen CHP Kastamonu İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu, ana muhalefet partisi olarak vatandaşların her türlü sorun ve ihtiyaçlarını ellerindeki imkânlar doğrultusunda karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

        Köy ziyaretleri sırasında karşılaştıkları tablo karşısında derin bir üzüntü duyduklarını ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Yavuzoğlu, "Kampanya Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarının öncülüğünde başlatılan bir yardım kampanyasıdır. Bu kampanyayı yürütürken yapılan yardımların insan onurunu kırmadan ulaştırılması kapsamında büyük hassasiyet gösterdik. Biz bu yardım kampanyasına ilk başladığımızda okullarımıza nasıl yardım yapalım diye düşünmüştük. Yaptığımız bazı köy gezilerimizde çocuklarımızın bir takım eksikliklerini gördük. Yeterli imkânı olmayan çocuklarımızın bazı ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Bu bağlamda da kayıtsız kalmamamız gerektiğini düşünerek bir yardım kampanyası başlattık. İmkânlarımız ölçüsünde ayakkabı dağıtmayı uygun bulduk. Bizler kadın kolları olarak bu kampanyayı siyasi kimlik altında değil sosyal sorumluluk duygusu içerisinde, bir anne gözüyle gerçekleştirdik. Çünkü karşılaştığımız tablo karşısında derin bir üzüntü duymuştuk" diye konuştu.

        "CHP OLARAK KASTAMONU'NUN SORUNLARINA MERHEM OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

        Kastamonu'da özellikle ilçelerde maddi durumu yerinde olmayan çok öğrenci olduğunu kaydeden Yavuzoğlu, "Gerçekten ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimizi tespit ettik. Yapacağımız yardımların amacına ulaşması için ince eleyip sık dokuduk. Sırf yardım yapma amacıyla değil, gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaşmayı hedefledik. Kastamonu'nun en ücra köşesinde maddi durumu düşük ve eğitimine devam edemeyen bir yavrumuz varsa toplum olarak bundan hepimiz sorumluyuz. Vatandaşlarımız bizlerin gönlünden gelen bu samimiyeti doğru algılıyor. Biz öncelikle kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeyi amaç edindik ve bu doğrultuda yardımlarımızı ulaştırdık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak imkânlarımız kısıtlı dahi olsa ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza her zaman elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Diğer ilçelerimizdeki yavrularımıza da hediyelerini en kısa sürede ulaştıracağız. Ana muhalefet partisi olarak toplumun sorunlarına elimizden geldiği kadar merhem olmaya çalışacağız. Sağ olsun ki vatandaşlarımız bizlerin gönlünden gelen bu samimiyetini doğru algılıyor ve bu doğrultuda bizlere teveccüh gösteriyorlar. Bu sevgi ve teveccühün karşılığında da bizler doğru adımlar attığımızı görüyoruz. Kastamonu Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Teşkilatı toplum yararına adımlar atmaya devam edecektir. Bu yolda vatandaşlarımızın bizlerin yanında olduğunu bilmenin vermiş olduğu mutluluk bizlere ziyadesiyle yetiyor" ifadelerini kullandı.

        Kampanya kapsamında ayakkabı dağıtım törene CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Yavuzoğlu, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Çerkezoğlu, CHP Daday İlçe Başkanı Burhan Ak, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Erdoğdu, Kadın Kolları üyesi ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş'ın eşi Şenay Taş ile CHP Belediye Meclis Üyesi Kemal Coşkun ve partililer katıldı.

        (Vİ-SA)

        16.03.2016 15:32:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa