Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UZUNGÖL İÇİN RADİKAL KARARLAR ALINACAK

        - TRABZON VALİSİ ADBİL CELİL ÖZ:

        - "BUNDAN SONRA UZUNGÖL'E ÇAKILACAK HER ÇİVİ, KOYULACAK HER TAŞ BURANIN ÖLÜM FERMANI OLUR"

        TRABZON (İHA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bundan sonra Uzungöl'e çakılacak her çivinin, koyulacak her taşın dünyaca ünlü turizm merkezinin ölüm fermanı olacağını söyledi.

        Yeni turizm sezonu yaklaşırken, Uzungöl'ün sorunları Vali Öz başkanlığında masaya yatırıldı.

        Valilikteki toplantıya AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl Turizm Dernekleri yöneticileri ve turizm işletmecileri katıldı.

        Toplantıda Uzungöl'ün genel aydınlatılması, çevre düzeni, gölde genel bir temizlik yapılması, altyapı, kanalizasyon, sağlık, güvenlik ve denetim sorunları görüşüldü.

        Vali Öz, Uzungöl'ün sadece ülkemizin değil, dünyanın bir kültür ve turizm değeri olduğunu vurgulayarak "Burayı gözümüz gibi korumalıyız. Bundan sonra Uzungöl'e çakılacak her çivinin, koyulacak her taşın buranın ölüm fermanı olacaktır. Bölge için çok sıkı denetimler yapacağız. Belediyelerimiz imar uygulamalarında daha titiz davranacak. Hazine arazisini kullananlara ecri misil uygulaması yapacağız. Ve bunun yanında yıkılması gereken binalar varsa yıkılmaya tabi tutulacaktır" dedi.

        UZUNGÖL TEMİZLENECEK

        Gölün temizlenmesi konusuna da değinen Vali Öz," Gölün temizlenmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde çalışmalar devam etmektedir. Uzungöl'de bulunan işletmelerin gölün ve bölgenin korunması, temiz tutulması noktasında üzerine düşenleri mutlaka yapmaları gerekmektedir. Biz devlet olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ancak buraların asıl sahibi kullananlar ve hizmet verenlerdir. Herkes bu noktada hassas davranmalı ve bu miras gelecek kuşaklara güzel bir şekilde bırakmalıdır" diye konuştu.

        UZUNGÖL'E MOBESE

        Uzungöl'ün MOBESE ile takip edileceğini de kaydeden Vali Öz, "Uzungöl'de MOBESE için girişimde bulunduk. Ayrıca işletme sahiplerinin de kendi güvenlik kamera sistemlerini mutlaka kurmaları gerekiyor. Sağlık sorunlarıyla ilgili olarak Mobil 112 Ambulans Sistemi'ni devreye koyacağız. Turizm Jandarması uygulamasını daha aktif hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

        (BK-ÖS-Y)

        16.03.2016 14:03:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa