Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ DENİZ, HANAK İLÇESİNDE

        OLGUN YILDIZ

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Hanak ilçesinde ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.

        Beraberinde ki heyet ile birlikte Hanak ilçesine giden Vali Deniz, ilçe Kaymakamı Mehmet Balıkçılar, Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

        Karşılamanın ardından Kaymakamlığın konferans salonuna geçen Vali Deniz, mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Muhtarların köyleriyle ilgili olarak kendisine ilettiği talepleri dinleyen Vali Deniz, ilgili kurum müdürlerine notlar aldırdı ve taleplerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması yönünde talimatlar verdi.

        Muhtarlara yönelik konuşmasında, meraların korunması ve güvenlik konusuna değinen Vali Deniz, "Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte meralarımız kullanıma açılıyor. Meraların kiralanması konusunda önceliği burada ikamet eden, burada ticaret yapan vatandaşlarımıza veriyoruz. İlk ihale sonucunda boş kalan meralarımız olur ise bir sonra ki ihaleye yasa gereği il dışından yetiştiriciler de giriyor. Fakat biz meraların korunması için özellikle il dışından getirilen hayvanların kontrolü noktasında titiz davranıyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Meraların korunmasının yanında ilimizin ve köylerimizin güvenliği konusunda da dikkatli olmalıyız. Özellikle dışarıdan getirilen çobanların güvenli kişiler olması noktasında muhtarlarımız dikkatli olmalıdırlar. Güven vermeyen, yanlışa bulaşmış kişileri kesinlikle çoban tutmamalıdırlar. Çünkü ilimizin güvenliği noktasında bu konu oldukça önemlidir. Biz, binlerce yıllık kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi sonsuza dek korumalıyız ve huzurumuzu kaçırmak isteyenlere asla ve asla fırsat vermemeliyiz" dedi.

        İlçede yapılacak olan kamu yatırımları ve hizmetlerden de bahseden Vali Deniz, "Hanak ilçemizde bu yıl içinde DAP idaresi tarafından iki proje uygulanacak. Ayrıca ilçe merkezinde bu yaz bir sentetik halı saha yaparak hizmete açacağız. Özel İdare çalışmaları kapsamında bu sene özellikle ikinci kat asfalta ağırlık vereceğiz. Hanak ilçemizden başlayarak Çavdarlı, Serinkuyu, Çiçeklidağ grup yolunun tamamında ikinci kat sıcak asfalt çalışması yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

        Toplantının ardından ilçe de esnaf ziyaretinde bulunan Vali Deniz, KOSGEB'in hibe desteklemesi ile kurulan bir restorana girerek, işletmecisine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Vali Deniz, girdiği çay ocaklarında ise vatandaşlarla birlikte çay içti. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Vali Deniz, daha sonra İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

        (OY-AA-Y)

        10.03.2016 12:36:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa