Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FINDIK BUDAMA KURSLARI TAMAMLANDI

        TRABZON (İHA) - Trabzon Ticaret Borsası koordinasyonunda uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Fındık Yetiştiriciliği Eğitimi'ndeki budama kursları tamamlandı.

        18 Ocak ile 25 Şubat tarihleri arasında Trabzon'un 10 ilçesinde, 5'er günlük periyotlar halinde düzenlenen budamacılık kurslarına katılanlardan 254 kişi başarı ile bitirerek belgelerini aldılar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlüğü elemanlarından Ziraat Mühendisi Suzan Kol ile Erdal Yığcı tarafından verilen kurslara katılanlara fındık üretiminde verimi asgari yüzde 30 oranında arttıran doğru budama şekilleri uygulamalı şekilde öğretildi. Eğitimlerde kursiyerlere fındık üretimi, bahçe tesisi, hastalıklar ve zararlılar, toprak analizleri, hasat, harman ve depolama konularında da bilgiler aktarıldı.

        10 ilçedeki kurslardan Arsin'de 22, Ortahisar'da 18, Maçka'da 22, Çarşıbaşı'nda 26, Yomra'da 23, Akçaabat'ta 31, Vakfıkebir'de 38, Beşikdüzü'nde 33, Sürmene'de 23, Araklı da ise 18 olmak üzere toplam 254 üretici katılım belgesi ve sertifika aldılar. Kursları başarı ile tamamlayan üreticilere Trabzon Ticaret Borsası tarafından testere ve makastan oluşan budama ekipmanları hediye edildi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Trabzon'da dekar başına 80-90 kg civarında olan üretimi en az iki katına çıkarmak için uygulanan proje kapsamında yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlarını bu yıldan itibaren almaya başlayacaklarını belirterek yaşlı bahçelerin sökümünden sonra doğru budama yöntemleri ile sürdürdükleri faaliyetlere önümüzdeki yıllarda diğer argümanları da katacaklarını söyledi.

        (BK-ÖS-Y)

        04.03.2016 11:11:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa