Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        POSOF'TA KURTULUŞ COŞKUSU

        HALİL İBRAHİM ATAMAN

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan'ın Posof İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

        Bir gün öncesinden başlayan kutlama etkinlikleri Merkez Cami'inde okunan Kuran-ı kerim ve mevlit ve sonrasında yapılan dualarla başladı.

        Hükümet konağı önünde yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından Kayabaşı şehitliğine gidildi. Yapılan saygı duruşu ve saygı atışından sonra ilçe müftüsünün okuduğu Kuran-ı kerim ve yapılan dua ile devam etti.

        Şehitlikte ki dualardan sonra yeniden tören alanına geçildi. Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının okunmasının ardından İlçe kaymakamı, Garnizon komutanı ve Belediye başkanı törene katılanların bayramını kutladılar.

        İlçe kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, konuşmasında bağımsızlığın önemi ve kurtuluş hakkında tarihten örnekler verdi. İlçe belediye Başkanı Cahit Ulgar ise Posof'un kurtuluş tarihini anlattı.

        Öğrenciler, asker ve Posoflu aşıklar tarafından okunan şiirlerden sonra okullar arsında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        Kutlamalara Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Müftüsü Aytekin Yılmaz ve Damal ilçe Müftüsü Turgut Topaloğlu ve Posof Yüksek Okul Müdürü Cemalettin Ayvazoğlu da katıldı.

        (HİA-AT-Y)

        02.03.2016 13:46:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa