Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAHALLILAR, İSTANBUL'DA DÜĞÜN YEMEKLERİ GECESİNDE BULUŞTU

        ERTUNÇ ÖZTÜRK

        UŞAK (İHA) - İstanbul'da faaliyet gösteren Karahallılar Vakfı, yeni vakıf merkezindeki sosyal faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

        Karahallılı 173 üniversite öğrencisine burs veren, toplantı, eğlence, kahvaltı ve yemek sosyal faaliyetlerle İstanbul'daki Karahallılıları bir araya getirmeye çalışan vakıf son etkinliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

        Karahallılar Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hanımlar Komisyonu sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Merter'deki vakıf merkezinde "Geleneksel Karahallı Düğün Yemekleri" adlı bir organizasyon tertipledi. 130 davetlinin katıldığı gecenin davetlileri arasında Egebir dernek başkanı Hüseyin Reşit Öz ile Egebir genel sekreteri Alaattin Kölgesiz de bulunmaktaydı.

        Karahallılar Vakfı başkanı Bekir Sağsöz ve Hanımlar Komisyonu başkanı Fatma Mercan'ın yaptığı açış ve bilgilendirme konuşmasının ardından başlayan gecede davetlilere Pirinç çorbası, et kavurması, keşkek, ev turşusu ve tatlıdan oluşan bir menü ikram edildi. Masrafları tamamen Hanımlar Komisyonu tarafından karşılanan ve hazırlanan menü ve gece için misafirlerden 35 TL ücret alındı. Organizasyondan elde edilen gelir öğrenci burslarının karşılanması amacıyla vakıf yönetime teslim edilerek gelir kaydedildi.

        Yemek servisinin başlamasının ardından Erguvan Müzik Topluluğu üyeleri sahne alarak iki bölümden oluşan bir konser icra edildi. Birinci bölümde sanat müziği eserleri, ikinci bölümde ise Uşak türkülerinden oluşan bir konser verildi. Seyircilerinde eşlik ettiği konser büyük ilgi gördü ve alkış topladı. Gecenin final bölümünde ise vakıf folklor ekibi tarafından Harmandalı ve Çökertme oyunları oynandı.

        (MB-Y)

        25.02.2016 11:38:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa