Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KADINLARA ÇOCUK DİYABETİ ANLATILDI

        EMRAH VAROL

        DENİZLİ (İHA)- Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Serinhisarlı kadınlarla bir araya gelerek, çocuklarda diyabet konulu toplantı düzenledi.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, il merkezinde olduğu gibi ilçelerde de vatandaşları bilgilendirmek için sağlık toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Serinhisar ilçesini ziyaret eden Kent Konseyi Kadın Meclisi, çocuklarda diyabet hastalığının ele alındığı bir sağlık toplantı düzenledi. Serinhisar Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş'ın eşi Emine Kobaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kadın Meclisi üyeleri, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sedef İnan ve Serinhisarlı kadınlar katıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin talebe göre ilçelerde de bilgilendirme toplantıları düzenlediğini ifade ederek, etkinliklerin diğer ilçelerde de devam edeceğini söyledi.

        Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Sedef İnan, diyabet konulu sunumunda, tip 1 ve tip 2 olarak ele alınan diyabetin çocuklarda daha hassasiyet gösterilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyledi. İnan, "Çok su içme, sık idrara çıkma, karın ağrısı, kilo kaybı, çok yeme yada iştahsızlık, gece işemesi, genital bölgede mantar ve koma diyabet hastalığını belirtisidir. Çocuklarda hipoglisemi durumunda ayrıca solukluk, terleme, ağlama hissi, huzursuzluk, konsantrasyon güçlüğü, yorgunluk, hırçınlık, titreme, güçsüzlük, baş dönmesi, baş ağrısı, gece kabusları, bulanık görme ve çift görme gibi belirtiler de görülebilir" dedi.

        Diyabette ilaç tedavisinin yanı sıra egzersiz yapmanın da önemli olduğuna dikkati çeken İnan, "Egzersiz insülin gereksinimini azaltır ve etkisini artırır. Kas gücünü artırarak kilo kontrolüne yardım eder. Kalp-damar sistemini olumlu yönde etkiler. Kendine güveni ve yaşam kalitesini artırır. Ayrıca cilt bakımı, ağız ve diş sağlığı da önemlidir. Diyabet hastası olan çocuklarda kan şekerinin düşmesi acil ve hızlı müdahale gerektiren bir durumdur. Bu nedenle özellikle ailelerin ve öğretmenlerin hassas ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Kan şekeri düşmesi durumunda küp şeker ve meyve suyu ile müdahale edilerek bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir" diye konuştu.

        (EV-Y)

        23.02.2016 14:07:42 TSI

        NNNN

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa