Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇAYKUR YENİ SEZONDA KAPASİTE ARTTIRACAK

        - ÇAYKUR YENİ SEZONDA KAPASİTESİNİ 650 TON ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

        GÖKÇE HASANBAŞOĞLU

        RİZE (İHA) - ÇAYKUR yenilenen makine parkı, ek bina ve yenilenen teknolojisi ile yeni sezonda günlük yaş çay işleme kapasitesini arttırıyor. ÇAYKUR, geçen sezon yılda 8 bin ton/gün olan yaş çay işleme kapasitesini yeni sezonda 650 ton daha artırmayı hedefliyor.

        Yeni sezon hazırlıklarına hız veren ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yapılan çalışmaları bizzat yakından takip ediyor. 2016 yaş çay sezonunda yapılacak olan 650 ton/gün kapasite artışında kullanılacak olan fırınların imalatını yapan firmayı ziyaret eden Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, firma sahibi Hasan Basri Zerdeci'den çalışmalar hakkında bilgi aldı ve çalışmaları yerinde inceledi.

        Yeni sezonda günlük 650 ton kapasite artışı hedeflediklerini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu "Hedefimiz, üreticimizin elindeki kaliteli yaprağı zamanında alıp kartlaşmasına mahal vermeden en kısa sürede işlemek. Bunun için göreve geldiğimiz gün 6.600 ton olan yaş çay işleme kapasitemizi her yıl imkânlarımız ölçüsünde arttırarak bu günlere geldik. Şu anda günlük 8.000 ton/gün yaş çay işleme kapasitemiz var. Bu yıl Hopa, Hayrat, Bölümlü, Taşçılar, Fındıklı, Sabuncular, Çiftlik, Salarha, Kirazlık ve Büyükköy fabrikalarımızda yapacağımız ilave kapasite artışlarıyla günlük 650 ton gibi bir kapasite artışı hedefliyoruz. Genel toplamda inşallah bu yılın çay sezonuna 8.650 ton/gün işleme kapasitesi ile girmiş olacağız. Bu kapsamda fırınlarımızın imalatını yapan firmamızı ziyaret ederek çalışmaları yerinde görüp ne aşamada olduğu konusunda bilgiler aldık. Gerekli çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

        (GÖK-ÖS-Y)

        15.02.2016 16:40:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa