Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL'DAKİ KARAHALLILILAR, VAKIF KAHVALTISINDA BULUŞTU

        İBRAHİM KILINÇ

        UŞAK (İHA) - Merkezi İstanbul'da bulunan 1985 yılında dernek olarak sosyal hizmete başlayan ve 1991 yılında vakfa dönüşen Karahallılar Vakfı İstanbul'daki faaliyetleriyle Egeli dernek ve vakıflara örnek teşkil ediyor.

        Merter'deki yeni vakıf merkezinde İstanbul'daki Karahallılıları bir araya getirerek buluşmasını sağlayan, halk oyunları kursu açan, ayda bir defa burs verdiği öğrencilerle buluşan Karahallılar Vakfı yönetimi bunun dışında ayda birkaç kez kahvaltılı ve yemekli toplantı tertipleyerek hemşehri dayanışmasını sağlıyor.

        Sosyal faaliyetler çerçevesinde hemşehri dayanışması adına Merter'deki vakıf merkezinde bir kahvaltı tertiplendi. Yönetim kurulu üyelerinin davetlisi olarak kahvaltıya katılan onlarca kişi hem kaynaştı hem de birlikte kahvaltı yaptı. Kurucu Başkan Prof. Dr. Servet Karahan, eski başkanlardan Ahmet Bursalı ve Dr. Ercüment Bursalı'nın da katıldığı kahvaltıda hemşeriler eski günleri yad edip zaman zaman memleketten zaman da gelecekten konuştular.

        "300 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK"

        Kahvaltı sırasında konuşan Vakıf Başkanı Bekir Sağsöz tarafından Karahallılar Vakfı'nın Karahallı ilçesinde yaptırmayı hedeflediği 300 kişi kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu konusunda bilgilendirmede bulundu.

        Son derece samimi ve neşeli ortamda geçen kahvaltının son bölümünde; üyeleri arasında iki Karahallılı sanatçının da bulunduğu Erguvan Müzik Topluluğu sahne alarak icra ettiği sanat müziği konseri ilgiyle izlendi. Konserin ardından vakıf merkezinde zeybek oyunları kursu alan genç ve orta yaşlı gurup Harmandalı ve Çökertme oyunları oynayarak güne ayrı bir renk kattı.

        (İK)

        08.02.2016 08:43:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa