Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GENÇLER ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTULACAK

        MEHMET SALİH KESKİN

        MARDİN (İHA) - Mardin'de gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için dev bir sosyal proje başlatıldı.

        Mardin'de SODES desteği ile hayata geçirilecek olan "Okullarda Yeşeren Genç Sporcular" projesi ile 7 mahalledeki 10-15 yaş arası yaklaşık 2 bin çocuk spor dallarında eğitilecek. Proje Mazıdağı ilçesi, Evciler, Kocakent, Şanlı, Kemerli, Yukarıkonak, Balpınar ve Cumhuriyet ortaokullarının bulunduğu mahallelerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde yürütülecek.

        Proje hakkında bilgi veren Mazıdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Atalay, "Projemiz 9 ay boyunca ilçemizde turnuvalar düzenlenmesi, spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve yetenekli öğrencilere çeşitli branşlarda kurslar verilmesi ile Mazıdağı'ndaki spor ve kardeşlik bilincinin artırılmasını amaçlamaktadır" dedi.

        Projenin uygulama alanı olarak seçilen ilk ve ortaokullarda basketbol, voleybol ve futbol takım spor turnuvaları yapılacağını belirten Atalay, "Oluşturulacak spor ve oyun alanlarında araç-gereç, malzeme, giysi ve eğitici desteği sağlanacak. Spor kültürü ve değerleri örgün eğitim süreci ile kaynaştırılarak evrensel ahlakın temel ilkelerinin ilk ve ortaokul çağı öğrencileri tarafından benimsenmesi sağlanacaktır. Spor ve oyun etkinlikleri yoluyla içinde yaşadığı sosyal sitemle uyumlu, çağın gerektirdiği bilgi, beceri donanımını kavramaya yatkın, uyumlu, evrensel ahlak değerlerini benimsemiş bireyler yetiştirilecektir. Bu yolla şiddetten arınmış, sorunların çatışma değil uzlaşma kültürü içinde çözülebileceği bir toplumun oluşumuna katkı sağlanacaktır" diye konuştu.

        Proje Koordinatörü Mehmet Şah Aydıner ise, projenin hedef grubunu dezavantajlı sosyal yaşamı içinde geleneksel değerlere göre sosyalleşen ilk ve ortaokul öğrencilerinin oluşturduğunu anlatarak, "Projenin uygulama etkinliklerinden doğrudan bin 650 ilk ve ortaokul öğrencisi yararlanacaktır. Ancak oluşturulacak spor ve oyun alanları 7 mahallenin tüm çocuklarına hizmet verecektir" dedi.

        (MSK-MP-Y)

        01.02.2016 12:37:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa