Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRGIZ ISSIK GÖL ÜNİVERSİTESİNDEN ÇATALZEYTİN'E ZİYARET

        EMİN TÜRKAY ÖZTÜRK

        KASTAMONU (İHA) - Kırgız Issık Göl Üniversitesinden altı öğretim görevlisi ve beş öğrenci Çatalzeytin'i ziyaret ettiler.

        Issık Göl Üniversitesi Rektör Yrd. Prof.Dr. Kadirbek Ziyaliev , Biyoloji fakültesi dekanı Prof.Dr. Bakıt Kaldıbaev, Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Osman İsmailo,Kırgız Dili ve Edebiyatı Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Daracan İsmailova, Turizm Fakültesi okutmanı Saadet Iyaz Bekova, Coğrafya Fakültesi okutmanı Dilek Beyşeeva ve öğrenciler Anasra Cumabekova, Nestan Abduldaeva, Jarkınay Celeşenbekave, Mirzayim Kasımova, Tolkunay Ermekova, Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz tarafından Belediye otelinde ağırlandılar. Karlı bir günde Çatalzeytin'e gelen konuk ekip Ginolu'da inceleme yaptılar. Konuk ekibe Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Dç.Dr. Kudret Artıkbaev rehberlik etti. Ekip bir gece Çatalzeytin'de konakladıktan sonra Abana, Bozkurt ve İnebolu ilçelerini gezecek.

        Konuk üniversitenin Rektör Yrd. Kadirbek Ziyaliev "Karadeniz'i ilk defa Çatalzeytin'de gördüm. Araçtan indiğimde ilk işim deniz suyu ile elimi yıkamak oldu. Denizin saydam taşlarından çocuklarıma hatıra olsun diye aldım. Hepimizin kökeninin bir olduğuna inanıyorum. Göktürklerden beri bağımız var. Atatürk Türk milletinin şansıdır."dedi

        (EÖ-RFK-Y)

        24.01.2016 14:48:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa