Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN OKAY: "KAHRAMANMARAŞ DOĞUYLA BATININ KÖPRÜSÜ OLUR"

        MUHAMMET ÖZER

        KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı'nda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Kahramanmaraş'tan Çağlayancerit'e, oradan da Gölbaşı'na yapılacak olan bir duble yolla bu şehir bir kavşak haline gelir. Bu kavşak doğuyla batı arasında köprü olur ve bölgenin kalkınmasına fayda sağlar" dedi.

        Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekillerinin katıldığı Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı'nda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yerel seçim sürecinde ve sonrasında sürekli dile getirdiği Kahramanmaraş-Çağlayancerit-Gölbaşı yoluyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

        'Kahramanmaraş Gölbaşı Yolu Kılavuz Planı' hazırlatan Başkan Okay, alternatif güzergahlarla maliyeti çok etkilemeden Kahramanmaraş'ın yeni bir şehirlerarası yola kavuşacağını söyledi.

        "BÖLGELERİ BİRLEŞTİRECEK BİR YOL SUNUYORUZ"

        Kahramanmaraş'ın doğusunun gelişmesi ve batıyla doğu arasında yeni bir alternatif güzergah olması bakımından da bu kılavuz planın önemli olduğunu aktaran Başkan Okay, hazırlattığı raporla ilgili şunları dile getirdi:

        "İlimiz merkezi ile Çağlayancerit ilçesini birbirine bağlayan iki güzergah vardır. Bu yollardan bir tanesi Dulkadiroğlu İlçe merkezine bağlayan, Dereköy, Yusufhacılı ,Beşenli Boylu köyleri üzerinden giden ve köy bağlantı yollarından oluşan düşük standartlı bir yoldur. Bu yol 64 km olup standartların düşüklüğünden dolayı 90 dakika altında kat edilmesi mümkün değildir. İkinci güzergah ise Narlı Pazarcık üzerinden giden 107 km lik yoldur. Bu yolun kullanılması vatandaşlara ekonomik yük getirdiği gibi ilçede ekonomik olarak merkezden koparmaktadır. Bu sebeple bahsedilen birinci güzergahın standartlarının iyileştirilmesi ile ilgili Kara yolları 5. Bölge Müdürlüğümüzde bir proje çalışması yapılmaktadır ve bu projenin %90'ı ilçe sınırlarımızdan geçmektedir. Biz Dulkadiroğlu Belediyesi olarak hem yöre coğrafyasına hem de bölge dinamiklerine olan hakimiyetimize dayanarak Bölge Müdürlüğümüzün yaptığı projeye güzergah noktasında iki adet alternatif sunmak istiyoruz."

        "PROJEDE İYİLEŞTİRMELERLE STANDARDI YÜKSELTİRİZ"

        Başkan Okay, karayollarının planladığı projede değişiklikler yaparak yol standartlarının yükseltileceğini kaydederek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

        "Kahramanmaraş-Çağlayancerit-Gölbaşı yoluyla ilgili her fırsatta kamuoyu oluşturacağımızı ve bu projenin takipçisi olacağımızı söylemiştik. İlçemizin ve şehrimizin gelişmesine katkı sağlayacak bu önemli projeyle ilgili alternatif proje çalışmasını tamamladık. Nisibi köprüsüne kadar uzanacak bu yol projesinin gündeme alınması ve hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalarımız da devam edecektir. Karayolları bölge müdürlüğümüzün yapmış olduğu mevcut proje üzerinde güzergah değişiklikleriyle bölge halkının yararına bir proje oluşturduğumuzu düşünüyorum. Karayollarının yapacağı projenin gelecek ve yaşanacak yoğunluk nedeniyle fiziki ihtiyaçlara cevap veremeyeceğini düşünüyorum. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak 25'inci km'den itibaren geçmişte ordu yolu olarak bilinen standardı yüksek ve daha az masrafla yapılabilecek bir proje ortaya çıkardık. Bu projenin dikkate alınması halinde standardın yükseleceğini düşünüyoruz."

        DOĞU ÇEVRE YOLU PROJESİ

        Kahramanmaraş-Çağlayancerit-Gölbaşı yolunda yapılması gereken değişiklikleri anlatan Başkan Okay, şehir içinde kalan kısmının da göz önünde bulundurulmasını isteyerek şu öneride bulundu:

        "Bir diğer konu da mevcut projenin şehir merkezinden başlamasıyla ilgilidir. Projenin 5 km'lik alanı mevcut imar planı içerisinde kalıyor. Yani yerleşim yerlerinin tam ortasından geçmektedir. Biz bu konuyla ilgili de projede yine bir değişiklik yapılmasını öneriyoruz. Mevcut planın arıtma tesisine yakın bir bölgeden 8 km'lik bir yay çizerek Erkenez köprüsüne kadar uzanan bir çevre yolu yapılmasını talep ediyoruz. Bu projeyle birlikte şehir içi trafiğimiz rahatlar ve yine ilçemizin gelişmesi ve kalkınmasına da önemli faydalar sağlar."

        (OZR-Y)

        24.01.2016 13:10:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa