Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TKDK ARTIK YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJELERİNE DE DESTEK VERECEK

        GİRESUN (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPART I programında desteklenen sektörler arasına bu dönem IPARD II Programı ile birlikte yenilenebilir enerji sektörünü de kapsam içerisine aldı.

        2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıktıklarını dile getiren TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, ''Yeni dönemde destekleyeceğimiz yeni sektörlerle Giresun'a daha çok yatırım kazandırmayı hedefliyoruz. IPARD I Programı kapsamında ilimizde kırsal turizm öne çıkan yatırımlar arasında yer alıyordu. IPARD II Programı kapsamında ise, ilimiz açısından bu sektörün yanında yenilenebilir enerji sektörünü görmekteyiz. Vatandaşlarımız elektriği, elektrik dağıtım şirketlerine satarak kar elde etmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapabilirler. TKDK olarak, hidrolik enerji hariç olmak üzere; biokütle, güneş ve jeotermal enerji tesislerine destek veriyoruz'' dedi.

        Yenilenebilir enerji yatırımlarının il açısından avantaj olabileceğine belirten Kurşun, ''İlimizin güneş enerji santralleri konusunda, özellikle Şebinkarahisar, Çamoluk ve Alucra ilçelerinde potansiyeli mevcut. Yerel idarelerin, ilgili kaymakamlıkların, özel sektörlerin, STK'ların konuya olan ilgisi Kurumumuzca oldukça önemli. Bu konuda bu zamana kadar teşebbüs içerisinde olmuş, başvuruda bulunmuş şahıs ve şirketlerin Kurumumuza yönlendirilmesi gerekmektedir. IPARD II dönemi boyunca yatırımcıların bu sektörden en üst seviyede istifade etmesi için, arazi temini konusunda, ilgili kamu kurumlarının desteklerini bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

        (BÇ-ÖS-Y)

        22.01.2016 15:13:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa