Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL'DE İL AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        - BİNGÖL VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER:

        - MARMARA DEPREMİ ÜLKEYE DERS OLDU"

        BİNGÖL (İHA) - Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, "Doğal afetler kapsamında Marmara depremi bir dönüm noktası oldu. O depremde ülkemizin düştüğü durum, yaşadığımız sıkıntılar ülkemize bir ders oldu ve bu konuda kapsamlı çalışmalar yürütülmesi gerektiği anlaşıldı" dedi.

        Bingöl'de Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve İl Afet Müdahale Planı (İAMP) kapsamında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ile kurum müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Köşger, Türkiye coğrafyasının doğal afetlere müsait olduğunu belirterek, "Doğal afetler etkileri olan çok toplu sonuçlar ortaya çıkaran afetlere maruz kalan bir ülkeyiz. Geçmişte hem afetler öncesi hazırlıklarla ilgili hem de afette ve afet sonrasında ülkemizin yaşadığı sıkıntılar hepimizin malumu. Doğal afetler kapsamında Marmara depremi bir dönüm noktası oldu. O depremde ülkemizin düştüğü durum, yaşadığımız sıkıntılar ülkemize bir ders oldu ve bu konuda kapsamlı çalışmalar yürütülmesi gerektiği anlaşıldı. Ülkelerin gücü, kabiliyeti, olağan dışı durumlarda verdiği refleksler, olağan dışı durumlarda nasıl koordine olduğu durumlarla ortaya çıkıyor. Afetlerin peşinden nasıl müdahale edildiği, insanların nasıl tahliye edildiği, afete maruz kalan bölgenin nasıl tekrar hayata dönüştürülebileceğiyle ilgili çalışmalar, ülkenin gelişmişliğini gösteriyor. Çok şükür son zamanlarda olan afetlerde, afet anındaki müdahale ve sonrasında afet bölgesindeki insanların ihtiyaçlarını karşılamada organize olma, koordine olma noktasında ülkemiz belli bir mesafe katetti. İlimizde meydana gelen Kiğı depreminde gece saat 02.00'da İl Afet Müdürlüğü ekiplerimiz bölgeye hareket etti ve sabah olmadan devletin bölgede olması gereken kurumları oraya ulaştı. Çok şükür çok büyük bir sıkıntı yoktu Kiğı'da ama her zaman söylediğimiz gibi ülkelerin gelişmişliğini gösteren durum herkesin ikinci bir emre gerek olmaksızın görevinin idrakinde harekete geçmiş olması ve oraya erişmiş olmasaydı. Kiğı'daki çalışmalarımız devam ediyor, hasar tespit çalışmalarının sonuna geldik. Çalışmalar kapsamında itirazlar olacak elbette, o itirazlara müteakip hak sahiplerine gerekli yardımlar yapılmaya başlanacak" dedi.

        Vali Köşger'in açılış konuşmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin tarafından sunum yapıldı. Kiğı ilçesinde meydana gelen depremde ölüm ve yaralanma olmadığını belirten Boğatekin, "Depremin hemen ardından bölgede hasar tespit çalışmasına başlandı. Bu çalışmalar neticesinde hayata etkinliği kapsamında Başbakanlık AFAD tarafından Kiğı, Yayladere, Yedisu, Adaklı ilçeleri ile Sancak beldesi olmak üzere genel hayata etkinlik oluru verildikten sonra bizde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde çalışmalara başladık ve bu çalışmalar devam etmektedir. Depremin hemen ardından bölgede başlatılan çalışmalar, herhangi bir aksaklığı neden olmadan sürdürüldü. Depremin ardından iyileştirme çalışmaları kapsamında özelikle Kiğı ve Yayladere ilçelerinde ağır hasar olarak tespit edilen konutların hak sahiplerine Elazığ lojistik deposundan bölgeye 140 adet konteynır sevk edildi ve vatandaşların barınması için dağıtımı gerçekleşti. Deprem anında 26 hizmet grubumuz var. hizmet gruplarının hangi çalışma içerisinde olacağı, görev ve sorumlulukları detaylı bir şekilde belirlenmiştir" diye konuştu.

        Toplantı, Boğatekin tarafından Afet Müdahale Planı kapsamında aktardığı bilgilerle son buldu.

        (YA-AKK-Y)

        21.01.2016 13:08:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa