Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DOĞU KARADENİZ'DE EKO TURİZM ATAĞI

        - DOĞU KARADENİZ'İN BİRBİRİNDEN FARKLI DEĞERLERİ İLE ÖNE ÇIKAN İLÇELERİNDE EKO TURİZMİN YAYGINLAŞMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

        TRABZON (İHA) - Doğu Karadeniz'in birbirinden farklı değerleri ile öne çıkan ilçelerinde eko turizmin yaygınlaşması için çalışma başlatıldı.

        Doğu Karadeniz'de turizmin çeşitlendirilmesi ve tüm aylara yayılması konusunda bölge halkının daha fazla inisiyatif kullanması gerektiğini vurgulayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Akçaabat, Şalpazarı, Tonya ve Çarşıbaşı belediye başkanları ile bir araya gelerek ilçelerin turizm potansiyelinin daha aktif kullanılması konusunda işbirliği başlattı.

        Doğu Karadeniz'e yapılan tur programlarının büyük kentlerden planlandığını, bu programlarda bölge ilçelerinin daha az yer aldığını ifade eden Hacısalihoğlu, " İlçelerimiz çok güçlü turizm potansiyellerine sahip. Doğu Karadeniz'de turizmi ilçelerimize yaygınlaştırmalıyız. Gerçek Karadeniz kültürünü, folklorunu, tarih ve doğasını yaşatabileceğimiz tur programlarını ilçe belediyelerimiz ile ortaya koymalıyız" şeklinde konuştu. Hacısalihoğlu, Trabzon'un halihazırda doğu ilçelerinde ağırlıkla yapılan turizm faaliyetlerinin batı ilçelerin de dahil edilmesinin önem arz ettiğine dikkat çekti. Bu bağlamda, batı ilçeleri Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerinin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, "Bu ilçelerde tarih, kültür, doğa ve turizm açısından önemli olan ancak arka planda kalan bölgelerin tespit edilmesi, bu bölgeler ile ilgili destinasyon planının çıkarılması ve bu bölgelere gelecek turist misafirleri karşılayabilecek yetkili personelin bulundurulması önemlidir. İlçelerimizde bölge halkımız turizmden nasıl fayda sağlayabileceği konusunda yardıma ihtiyacı var. Bu konuda hep birlikte yol göstermeliyiz. Halkımızın turizm sektörü ile küçük işletmeler halinde bağ kurmasına ön ayak olmalıyız" dedi.

        Dünyada küçük ilçelerin milyonlarca turist çekme kapasitelerine eriştiğini ifade eden Hacısalihoğlu "Japonya'da 80 bin kişilik bir ilçenin yılda 3.5 milyon turist çektiğini gördük. Bu başarıyı Trabzon'un ilçeleri de yakalayabilecek potansiyeldedir. Bunun için çalışacağız. Bu kapsamda bölgede turizmin tabana yayılması ve bu konuda ilçelerin öne çıkarılmasının önem arz etmektedir" diye konuştu.

        (BK-ÖS-Y)

        20.01.2016 14:37:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa