Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ YÖRESEL KIYAFETLERİ BULDAN'DA DİKİLECEK

        EMRAH VAROL

        DENİZLİ (İHA) - Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programı öğrencileri, Denizli'nin 19 farklı ilçesine ait kadın yöresel günlük ve özel gün kıyafetlerini revize etmeye hazırlanıyor.

        Denizli'nin geçmişten günümüze kadar gelmiş giysi kültürünü yaşatmak adına Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, yöresel kıyafetleri günümüz kumaş, aksesuar ve işleme teknikleri ile yeniden tasarlayıp hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Öğrenciler ilk olarak Serinhisar ilçesinin yöresel kıyafeti olan göynek, şalvar, üç etek ve tel kırma işi olan başörtüsü ile işe başladı. Sandıklarda bekletilen ancak özel zamanlarda sadece yöresel kesimlerde giyilen Turalı,Fes,Çitme,Yemeni, Tül Al Cala,Dolak, Tomak Zülüf, Göynek, Üçetek,Şalvar, Önlük, Yün Çorap,Patik,Çarık, Kundura gibi kıyafet ve aksesuarlar, öğrencilerin çalışmalarıyla Mayıs ayında görücüye çıkacak.

        (EV-

        19.01.2016 11:22:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa