Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK PARTİ-MHP İTTİFAKI, CHP VE HDP'Yİ DEVRE DIŞI BIRAKTI

        - ARDAHAN İL GENEL MECLİSİ'NDE, MÜTEVELLİ HEYETİNE, AK PARTİ VE MHP'Lİ ÜYELERİN ORTAK LİSTESİNDE OLAN İSİMLER SEÇİLDİ

        AHMET RIFAT VURAL

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan İl Genel Meclisinde yapılan mütevelli heyeti seçiminde, AK Parti ve MHP'li encümenler ittifak yaparak, CHP VE HDP'nin ortak adaylarını saf dışı etti.

        Yılın ilk toplantısında gündem, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Mütevelli Heyeti üyelikleri seçimi oldu. AK Parti'nin 6, CHP'nin 5, HDP'nin 2, MHP'nin 1 encümenle temsil edildiği yerel mecliste, ortak adayların tespiti için üyelerin de talebiyle oturuma ara verildi.

        Başkan Bedrettin Çakıcı'nın konsensüsü oluşturma girişimleri, MHP li Il Genel Meclisi Üyesi Çetin Topkaya ile CHP li İl Gen Meclis üyesi Binali Özek'inde uzlaşmacı, birleştirici tavırları sonuç vermeyince seçime geçildi. Yapılan seçimlerde AK Partili ve MHP li meclis üyelerinin ortak listesinde yer alan isimler ilçe mütevelli heyeti üyeliklerine seçildiler.

        Seçim sonrası ciddi hayal kırıklığı yaşayan CHP ve HDP grubu, Damal ilçesi dışında merkez ilçe başta olmak üzere hiçbir ilçede üye seçemeyerek uzlaşmazlığın bedelini ağır ödedi.

        MHP Il Başkanı Taşkın Polat'ını seçim öncesi Il Genel Meclisi Başkanı'nı ziyaret etmesi akabinde bu yakınlaşma, bundan sonra MHP ve AK Parti ittifakıyla çoğunluğun sağlandığı Il Genel Meclisin de yeni yılla birlikte yeni bir sürece girildiği yorumuna neden oldu.

        (ARV-AT-Y)

        16.01.2016 17:16:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa