Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON'DA KALANDAR KUTLAMALARI

        - TRABZON'UN ÇARŞIBAŞI VE BEŞİKDÜZÜ İLÇELERİNDE KALANDAR KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        MEHMET BÜLENT ALP

        TRABZON (İHA) - Trabzon'un Çarşıbaşı ve Yomra ilçelerinde nesilden nesile aktarılan 'Kalandar' kutlamaları bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

        Çarşıbaşı ilçesinde görünmemek ve tanınmamak için kendilerini annelerinin kıyafetlerini giyerek kamufle eden gençler Ocak ayının 13. gününü 14 güne bağlayan gece yörede Kalandar Gecesi olarak kutlandığından eğlenceyi ön plana alarak geleneği yaşatmayı arzu ettiklerini ifade ettiler.

        Trabzon'un Yomra ilçesinde de 'Kalandar' geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Gençler yaptıkları organizasyonlarla kılık değiştirip, Kalandar Gecesi'ni kutluyor. Halkın yoğun beğenisini alan gençler, güldürüp eğlendiriyor. Kültürün yaşatıldığını gören vatandaşlar ise, gençlerin emeğini boşa çıkartmıyor. Fındık, ceviz, elma, portakal gibi ürünler vererek onları mutlu ediyor. Murat Öztürk, Kalandar kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "15 yıldır, Kalandar akşamlarında organizasyonlar yaparak, hem kendimizi hem de karşımızdaki insanları eğlendirmeye çalışıyoruz. Bu yılda güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz. Geçmişten günümüze taşınan bu geleneği bundan sonraki yıllarda da farklı gösterilerle yaşatacağız" dedi.

        (OK-ÖS-Y)

        14.01.2016 13:42:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa