Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        JAPON LASTİK DEVİNDEN MİNİKLERE SİNEMA JESTİ

        MEHMET TÜRK

        ÇANKIRI (İHA) - Sumitomo Ruber AKO Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Japonya ve Türkiye'nin kardeşlik ilişkisini konu eden vizyon filmi Ertuğrul 1890'ı Tüney Köyü Şehit Mehmet Demir İlk ve ortaokulu öğrencilerine izletti.

        Japon - Türk ilişkilerinin ele alandığı vizyon filmine Sumitomo Rubber Ako'nun Başkanı Fujimoto, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Tüney Köyü Şehit Mehmet Demir Ortaokulu Müdürü Erkan Kaytez, Tüney Köyü Muhtarı Mustafa Sarıoğlu, Hisarcıkkayı Köyü Muhtarı Arif Özcan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

        Başka Fujimoto film öncesinde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Türk- Japon dostluğunun eski yıllara dayandığını ifade ederek, "Bugün sizlerle birlikte Japonya ve Türkiye'nin kardeşlik ilişkisini konu eden bu filmi izleyeceğiz. Sizlerin yaşamakta olduğu topraklarda Japonya denilen uzak bir ülkeden gelmiş bizler bir fabrika inşa ettik. Türkiye ve Japonya geçmişten gelen güçlü bir dostluk bağıyla bağlı kardeş ülkeler. Bu tarihi bugün bu filmde hissetmeniz için sizleri davet etmiş bulunmaktayız. Sizlerin yaşamakta olduğu Çankırı'yı ve güzel ülkeniz Türkiye'yi daha mükemmel bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Japon fabrikamız, o topraklarda birlikte yaşamakta olduğumuz halk ile sıcak ilişkiler içinde olduğunu göstermek istediği için 2013 yılında Çankırı Valimiz ile birlikte Japonya'ya gittik. Sayın Valimizle birlikte Japonya'da olduğumuz süre içerisinde bu filmde konu edilen Ertuğrul Fırkateyn'in battığı Wakayama şehrine gittik. Wakayama'ya bağlı Kushimoto şehrine gittiğimizde şehrin belediye başkanıyla tanıştık. Belediye Başkanı, Türkiye'den gelen Valimize ve diğer misafirlere film hakkında bilgi verdi. Böylece, genel merkezimiz, bu filmin yapılması için az da olsa sponsorluk yapmaya karar verdi. Bizlerin bağışının vesilesiyle birçok farklı firmada aynı şekilde yardım ettiler ve film tamamlanmış oldu. Çankırı şehri de bu filmin tamamlanmasında büyük vesile olmuştur.

        Filmi izlerken umarım eğlenirsiniz. Türkiye ve Japonya'nın arasındaki bu eşsiz dostlukla benzer şekilde

        Tüney, Hisarcık- Kayı, Germece ve diğer civar köylerimizle fabrikamız arasında aynı dostluk ve kardeşlik ilişkisini kurmayı canı gönülden diliyorum." dedi.

        Belediye Başkanı İrfan Dinç de Japon - Türk kardeşliğinin sağlam köklere dayandığını belirterek, "Bu güzel filme hepiniz hoş geldiniz. Türk Japon dostluluğunun kardeşliğinin birlikteliğinin çok sağlam ve köklü bir geçmişi var. Bu sağlam ve köklü geçmişi Fujimato beylerin Çankırı'ya yapmış oldukları o büyük yatırım esnasındaki ilişkilerimizde de çok açık bir şekilde gördük. Bu filme vermiş oldukları destekten ve katkıdan dolayı milletimiz adına değerli Japon dostlarıma başta Fujimato beye çok teşekkür ediyorum. Kültür ekonomi bilim sanayi eğitim işbirlikleri birliktelikleri ilerleyen zamanlarda daha da gelişerek devam edecektir inşallah." dedi.

        Konuşmalar sonrasında Tüney Köyü Şehit Mehmet Demir İlk ve Ortaokulu'ndan gelen 110 öğrenci Japonya ve Türkiye'nin kardeşlik ilişkisini konu eden filmi izlediler.

        Japon lastik devi Sumitomo Rubber ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş. ortaklığı ile 2012'de Çankırı'ya yaklaşık 512 Milyon Dolar değerinde lastik fabrikası yatırımı yapmıştı.

        11.01.2016 17:48:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa