Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EREĞLİ'DE BELKAYA MAHALLESİ İLKLERİ YAŞADI

        KONYA (İHA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde en büyük mahalle konumunda bulunan Belkaya Mahallesi'nde ilkler yaşandı. Ereğli Belediyesi ve Spor Toto Teşkilatı'nın işbirliğinde yapılan kapalı halı sahanın açılışı gerçekleştirilirken, 1988 yılından bu tarafa yaşanan tapu sorunu çözüme kavuşturuldu ve hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

        Kapalı Halı Saha açılışı ve Tapu dağıtım törenine AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, AK parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldı.

        Belkaya Mahallesi Muhtarı Süleyman Karaaslan, mahallelerine kazandırılan hizmetlere teşekkür ederek, davetlilere "hoş geldiniz" dedi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Belkaya Mahallesi'nin yaklaşık 6 bin nüfus ile Ereğli'nin en büyük mahallesi olduğuna dikkat çekerek, "Belkaya mahallemize bu hizmetleri kazandırmanın mutluluğunu yaşarken, bu hizmetlerin daha önce gelmemesi ise bir handikaptır" diye konuştu.

        Büyükşehir Yasasıyla değişen statünün herkesin farkında olduğunu kaydeden Özgüven, "Beldenin mahalleye dönüşmesi, Belediyenin kapanması sizlerde bir iz bıraktı. Bende bu memleketin bir çocuğu olarak diyorum ki bu kanun iyi ki çıkmış. Bu mahallemiz 1974'te belde olmuş. Ancak beklediği hizmetleri alamamış. Bu hizmetler kurumsallıkla gelir. İnşallah daha güzel hizmetleri Belkaya'ya getireceğiz" şeklinde konuştu.

        1500 metrekarelik alanıyla keşif bedeli 300 bin TL'yi bulan kapalı halı sahanın 225 bin TL'ye mal olduğunu ifade eden Özgüven, "Ulusal normlarda yapılan bu tesisten çevre mahallelerimizde yararlanacaktır" açıklamasını yaptı.

        1988 yılından bu tarafa arsa olarak talep edip parasını ödediği arsaların tapusunu alamayan Belkaya sakinlerinin sorunlarını da çözdüklerini ve 100 adet tapunun kısım kısım dağıtılmaya başlandığını kaydeden Özgüven, çözüm odaklı çalışmanın en önemli örneği bu tapu konusunda ortaya koyduklarını belirtti. Özgüven Tapu Müdürlüğü Personeline de gösterdikleri gayretli çalışmaya teşekkür etti. Ereğli ve bölgesi için birlikte çalışacaklarını ve hizmet akışını birlikte sağlayacaklarını vurgulayan Özgüven hem kapalı halı sahanın hem de tapuların hayırlı olmasını diledi.

        Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise Ereğli'ye en uzak mahallesi olan Belkaya Mahallesi'ne böyle güzel hizmetleri kazandırdığı için Başkan Özgüven'e, tapu müdürlüğüne teşekkür ederek hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

        AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Hükümetin güvenoyu almasından sonra 3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık eylem planını açıkladığını söyleyerek, "Bu eylem planı halkımızın refah seviyesini yükseltecek çok önemli konuları kapsıyor. Verdiğiniz desteğin karşılığını alacaksınız" ifadelerini kullandı. Etyemez kapalı halı saha ve tapuların hayırlı olmasını diledi.

        Konuşmaların ardından tapu dağıtım töreni yağıldı ve hak sahiplerine tapuları verildi. Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Tapu Müdürü Sıddık Özen'e gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı plaket takdim etti. Daha sonra kapalı halı sahanın açılışı kesilen kurban ve dualar eşliğinde hizmete açıldı.

        (BÇ-BÇ-Y)

        12.12.2015 16:15:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa