Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU BÜYÜTÜYOR

        - SİNOP BELEDİYE BAŞKANI BAKİ ERGÜL, YENİ ALINAN ARAÇLARI DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE SUNDU

        OSMAN AKSU

        SİNOP (İHA) - Sinop Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 350 bin TL değerinde son model bir kamyon ve 2 pikap aracı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

        Törende konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, "Sinop Belediyesi olarak çok güzel işler yapıyoruz. Bu arada her şeyi yeniliyoruz. Makine parkını yeniliyoruz. Yeni yeni işler yapıyoruz. Bugünde bunlardan bir tanesi. Biz bugüne kadar hep geçmişten gelen eski araçlarla hizmet vermeye çalıştık. Tabi ki eski araçlarla hizmet vermek ekonomik açıdan çok fazla uygun değil. Bizim eski kamyonumuz yeni aldığımız aracın yaktığının iki katını yakıyor. Pikaplar desen keza öyle. Bir de iş üretemiyorsunuz, sürekli arıza yapıyor. Bugün itibariyle biz şuan deneme üretimlerini yaptığımız asfalt plentini önümüzdeki günlerde gerçek üretime geçecek. Bunun içinde istedik ki böyle iyi bir arabamız olsun. Bunun için Mercedes Kamyon aldık. Belediyenin Fen İşleri ve İçme Suları Birimlerimizde de pikaplarımız var ama bunlar da çok sağlıklı değiller, bazen onlarda arıza yapıyor, gerekli hizmeti yapamıyoruz. Bu pikapların bir tanesini Fen İşleri Müdürlüğümüze, bir tanesini de İçme Suları Müdürlüğümüze tahsis ettik. Oralardan çıkan o eski arabaları daha uç noktadaki hizmetlere göndereceğiz" dedi.

        ADA MAHALLESİ İKİYE BÖLÜNECEK

        Başkan Ergül, Sinop'a verilen hizmetlerin bunlarla sınırlı kalmayacağını belirterek ilin en büyük mahallesi olan Ada Mahallesi'ni ikiye böleceklerini ifade etti. Ergül, "Bundan sonraki dönemde bir tane itfaiye aracı, iki tane çöp aracı alacağız. Çünkü Ada Mahallesi çok aktif olduğu için. Özellikle Ada Mahallesi çok büyük. Kısmet olursa Ada Mahallesi'ni ikiye böleceğiz. Ada Mahallesi'ni iki tane muhtarlık yapacağız. Ada Mahallesi'ni; Ada Mahallesi ve Zeytinlik Mahallesi olarak ikiye ayıracağız. Çünkü Ada Mahallesi artık bizim bütün kazalarımızdan büyük. Ada Mahallesi'nin nüfusu 20 bine yakın. Ayancık, Gerze 10 bin civarında. Bir tek Ada Mahallesi nüfusu Boyabat'tan küçük. Dolayısıyla hizmetleri daha iyi götürebilmek için orayı da ikiye ayıracağız. Dolayısıyla iki tane ilave küçük çöp arabası alacağız" diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından okunan duaların ve kesilen kurban eşliğinde araçlar hizmete sunuldu.

        (OSM-SLH-Y)

        08.12.2015 15:18:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa