Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR'DA ÇİFTÇİLERE DAMIZLIK KOÇ DAĞITILDI

        GÖKTEN CEYLAN

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Gıda Tarım hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ''Hayvancılığı Geliştirme Projesi'' kapsamında Bayat ilçesinde ikamet eden çiftçilere 24 adet Anadolu Merinos ırkı koç dağıtımı yapıldı.

        Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, bölgede küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "Küçükbaş hayvancılıkta sürünün genetik ilerlemesinin sağlanması ve verimliliğin arttırılması, uygulandığı bölgede küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve örnek bir sürü elde edilerek karlılığın hedeflendiğini ifade etti. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce Anadolu Merinos ırkı 24 adet damızlık koç, Ankara Polatlı Tarım İşletmesi Müdürlüğünden yaklaşık 39 bin TL karşılığında temin edilmiş olup, çiftçilerimize hibe usulünce ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Bu tarz tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik projelerle daima çiftçimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

        (GC-

        02.12.2015 17:10:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa