Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ŞİRİN: "ENGELLERİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZLE KALDIRIYORUZ"

        İLKER UYAR

        MANİSA (İHA) - Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şirin, Turgutlu Belediyesi olarak her daim engellilerin yanlarında olduklarını, olmaya da gönülden devam edeceklerini vurguladı.

        Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Şirin mesajında şunlara yer verdi: "Birleşmiş Milletler'in aldığı karar doğrultusunda 3 Aralık tarihini 1992 yılından bu yana Dünya Engelliler Günü olarak kutlamaktayız. 'Engelli' denildiğinde birçoğumuzun aklında farklı görüntüler, çağrışımlar oluşmaktadır. Ancak toplumumuzun hiç de küçümsenmeyecek bir bölümünün, yüzde 12'sinden fazlasının engelli olduğu ve başımıza gelebilecek herhangi bir kazayla hepimizin potansiyel birer engelli olduğu düşünülecek olursa, maalesef birçok vatandaşımızın zihninde var olan ötekileştirmenin yanlışlığı çok daha net olarak anlaşılacaktır. Dolayısıyla engellilerimize yaklaşımda, onların hizmetlere ulaşmasını sağlamada ve hayatlarını kolaylaştırmak adına yapılacak çalışmalarda bu gerçeklerin göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir mani teşkil etmemektedir. Engelli bireylerin farklı ve özel ihtiyaçlarının olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmasını gerektirmemektedir. Bireyin engelli de olsa kendine duyduğu güven ve yaşama sevinci, her türlü zorluğun aşılmasında en önemli güç olacaktır. Engelli vatandaşlarımızın kendilerine duydukları güvenin ortaya çıkmasında da toplum olarak hepimize görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bizim Turgutlu Belediyesi olarak bu doğrultuda yapılacak çalışmalarda tüm imkânlarımızın kullanıma hazır olduğunu ve engelli kardeşlerimizin her daim yanlarında olduğumuzun bilinmesini isterim. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla da bu konudaki hassasiyetimizi kanıtlamış olduğumuz inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak çalışmalar neticesinde, engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının kalmadığı ve en önemlisi zihinlerdeki engellerin kalktığı günlere en kısa zamanda ulaşmayı dileyerek, engelleri hep birlikte aşalım, diyor ve tüm engelli vatandaşlarımızı en içten dileklerimle bir kez daha sevgiyle selamlıyorum."

        (SC-Y)

        02.12.2015 16:38:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa