Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN GÜRKAN'IN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        MALATYA (İHA) - Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan, engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak gerektiğini belirtti.

        Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 3 Aralık tarihinin engelliler için önemli bir gün olduğunu ifade etti. Başkan Gürkan, "Böyle bir günde onları hatırlamak, onlarla birlikte olmak, onları anlayabilmek bu günü daha da farklı kılmaktadır. Her sağlıklı bireyin, bir engelli adayı olduğu bilinci ile hareket etmek, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı duyarlılığın ilk adımı olacaktır. Engelli bireylerin günlük yaşamında karşılaştıkları sorunlar, bir toplumun engelli vatandaşlarına bakış açısını ortaya koymaktadır. Bir toplumun engelli vatandaşlarına sağladığı imkanlar ise o toplumun gelişmişlik düzeyini göstermektedir. Bu nedenle, engelli vatandaşlarımızın toplum ile bütünleşmesi, sosyal hayata katılması ve üreten bireyler olması için ilk olarak işe zihinlerdeki engelleri ortadan kaldırmakla başlamak gerekmektedir. Toplumun engellilere bakış açısı ne kadar çağdaş ve kolaylaştırıcı olursa, o toplumda yaşayan engelli vatandaşlarımız da bir o kadar mutlu olurlar. Biz yerel yöneticiler olarak, engelli vatandaşlarımızın karşı karşıya bulundukları soruna bir sağlık sorunu gibi bakmaktan öte, onların günlük yaşamında karşılaştıkları sorunları sosyal boyutları ile inceleyip, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için fırsatlar ve hizmetler sunmalıyız. Engelli vatandaşlarımıza gösterilen duyarlılığın artması temennisiyle, engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Engelliler Günü'nü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, sevgi dolu nice ömürler diliyorum" ifadelerine yer verdi.

        (ZIG-SD-Y)

        02.12.2015 16:37:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa