Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ'DE KADINA ŞİDDET ÇALIŞTAYI

        EMRAH VAROL

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde KADEM Denizli Temsilciliği ve Denizli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen 'Şiddetsiz Mutlu Kadın, Mutlu Toplum' çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde KADEM Denizli Temsilciliği ve Denizli İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen 'Şiddetsiz Mutlu Kadın Mutlu Toplum' çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı. Denizli'de faaliyet gösteren 15 STK'nın katıldığı 'Şiddetsiz Mutlu Kadın Mutlu Toplum' çalıştayı Denizli Polisevi'nde düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, kadına yönelik şiddetle mücadele için ortak bir ses olmak adına bir araya geldiklerini belirterek, "Bu sese güç veren tüm STK'lara teşekkür ederim" dedi. Çalıştay sonucunda çıkan rapor sivil toplum kuruluşları tarafından imzalandı. Kadına yönelik şiddet sadece bir kadın sorunu olmadığı toplumsal bir algı problemi olduğu ifade edilen raporda şunlar kaydedildi: "Kadına yönelik şiddet, bireysel veya kadınlar olarak bir mücadele olmaktan çıkarak toplumun her kademesinin içine dahil olması ile aşılabilecek bir sorundur. Şiddet uygulayan erkeklerin çocukluk evrelerinde büyük olasılıkla fiziki ve/veya cinsel şiddete maruz kaldığı istatistiki veriler ile kanıtlanmıştır."

        Yapılan araştırmalar sonucu her dört kadından birinin eşi veya bir erkek tarafından aile içi şiddete maruz bırakıldığı ifade edilen raporda şöyle denildi: "Kadınların şiddeti tanımlarken 'bir tokat şiddet sayılmaz', 'sonunda özür dileniyorsa şiddet değildir' tanımlamaları ve ekonomik, psikolojik şiddetten haberdar olmamaları ile birlikte değerlendirildiğinde şiddete maruz kalan kadın oranının daha da yüksek olduğu tahmin edilmektedir."

        (EV-

        02.12.2015 16:23:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa