Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜLTÜR ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZEL ZİYARET

        ALİ YILDIZ

        DÜZCE (İHA) - Düzce Kültür Koleji öğrencileri engellileri unutmadı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kültür Koleji öğrencileri Yeşil Düzce Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezini ziyaret etti.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi Kültür Koleji öğrencilerinden özel ziyaret. Yeşil Düzce Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezini ziyaret eden öğrenciler, engelli öğrencilerle birlikte hem keyifli dakikalar geçirdiler hem de okulda yaptıkları çalışmaları anlattılar.

        Ziyaret sırasında eğlenceli dakikalar geçiren engelli öğrenciler kendi yaptıkları el işlerinden hediyeler vermeyi de unutmadılar.

        Yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını söyleyen Okul Müdürü Dilek Kar, en temel uğraşlarının çocukların hayatta tek başına kaldıklarında yaşamlarını sürdürebilmeleri olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen ziyaret için Kültür kolejine teşekkür etti.

        Kar, "Burada bizim yapmamız gereken şey çocuklara kendi başlarında kaldıklarında hayatta tek başına yaşama becerisi kazandırmak. Okuma yazma tabi ki önemli, bazı bilgiler tabi ki önemli ama en temel uğraşımız bunların hayatta tek başlarına kaldıklarında yaşamlarını kendi kendilerine sürdürebilmeleri. Onun için bulaşık yıkatıyoruz çorba yaptırıyoruz puding yaptırıyoruz. Atölyelerimizde de kazandıkları paraları çocuklara dağıtıyoruz. Küçük harçlıklar olarak, ondan da mutlu oluyorlar. Burada küçük bir kantinimiz var oradan alış veriş yapmayı, simit almayı poğaça lamayı öğreniyorlar. Bunlar çok önemli şeyler. Sizin için çok küçük şeyler olabilir ama onlar için çok önemli şeyler. Bu arada okulumuza ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (AY)

        02.12.2015 15:58:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa