Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

        ŞAHİN ŞAHİN

        MUŞ (İHA) - Muş Belediye Meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı.

        Saygı duruşunun ardından başlayan toplantı, açılış konuşmasıyla devam etti. 2015 yılının son meclis toplantısını yaptıklarını belirten Başkan Asya, "2015 yılının son meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bir yıl geride kaldı. Kendi açımızda elhamdülillah hedeflediklerimizin ekseriyetini yapabildik. Ancak 2015 yılı malumunuz genel anlamda Türkiye için bir kayıp yılı oldu. 1 Kasım sonrası hükümet güvenoyunu alarak kuruldu. Yeni hükümetin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

        2015 yılında hedeflenen çalışmaların birçoğunu yapmış olmanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Başkan Asya, yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine genel bir bilgi verdi. Bir yıldır meclisin her iki grubundaki üyelerinin gayretli çalışmaları olduğunu kaydeden Başkan Asya, "Herkesin kendince dert edindiği ulaşım sıkıntısını başarı ile sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ortak havuz ve kartlı sistem ile ulaşımda sorunsuz yeni bir döneme öncülük ettik. Geçtiğimiz cumartesi günü açılışını yaptığımı uygulama, bu hafta başından itibaren başladı. İlk etapta bazı sıkıntılar olabilir. Allah'ın izniyle bunu da en kısa sürede atlatacağız. Bunun yanı sıra bu yıl hayvan pazarının açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Yine hayvan pazarımızın önündeki ana yolu iyi bir şekilde asfaltlamasını yapmış olmanın güzelliğini yaşadık" diye konuştu.

        Yeni sebze halinin de tamamlandığını ve en kısa zamanda ihalesi yapılarak hizmet vermeye başlayacağını vurgulayan Asya, "Yeni hastanenin ulaşım sorunu çok ciddi bir sorundu. Hastanemizin ve çevresinin içme suyu sıkıntısı, kanalizasyon, telekomünikasyon ve elektrik hizmetleri birlikte giderildi. Üst yapı çalışmalarını da kar öncesi tamamlamak için müthiş bir çaba sarf ettik. Allah'a şükür hastane bölgesindeki tüm eksiklikler giderildi. Bunun dışında hayvan barınağı bitme aşamasına geldi. Bu hafta içerisinde teslim alacağız. En kısa zamanda bu tesisimizle, sokak hayvanları sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Park kurma çalışmaları kapsamında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Geçen meclis toplantısında isimlerini verdiğimiz Müftü Mehmet Çağlayan ve Şeyh Şükrü Efendi parkları tamamlanma aşamasına geldi. Gelecek yıl ilkbahar sezonu ile bu parklarımızın eksiklerini gidererek halkımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

        Karni Deresi Sosyal ve Kültürel Rekreasyon Alanı Projesi'nin vizyonel bir proje oluğunu belirten Asya, "Bu projemiz Muş Belediyesi'nin cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımlarından biridir. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. İhale sürecinde bazı aksaklıklar yaşandı. Ancak nihayetinde geçen hafta bu büyük projemizde ilk kazmayı vurduk. İnşallah önümüzdeki yıl halkımızın hizmetine sunacağız. Bununla beraber Çar Çayı ıslah çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte burada da Karni Deresi'nde yaptığımız gibi bir proje yapacağız. Yerel hizmetlerimizi istişare yolu ile yapmaya devam edeceğiz. Bu yılın son meclisinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bu memlekete başarılı bir şekilde hizmetkârlık yapmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

        Başkan Asya'nın konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşların istek ve şikâyetleri dinlendi. Ardından meclise havale edilen evraklar görüşüldü.

        (ŞŞ-MSA-Y)

        02.12.2015 15:58:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa