Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN ÇELİK ENGELLİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

        MANİSA (İHA) - Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili yayımladığı mesajında, "Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yaşama sevincinin arttırılması umuduyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum" dedi.

        Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesaj yayımlayarak Engelliler Günü'nü kutladı. Başkan Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

        "Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında 3 Aralık tarihini Dünya Engelliler Günü olarak kabul etmesiyle birlikte engellilerin sorunları ile buna karşılık engellilerin yaşadıkları toplumun, kurum ve kuruluşların ve devletlerin engellilere karşı sorumluluklarının dünya ölçeğinde ele alınmasına vesile olmuştur. Bugün engellilerin sadece hatırlandığı gün değildir, bir hesap günüdür. Bu özel gün engelli sorunlarını çözmek için bir yılda yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen kazanımların ve eksik kalanların özeleştirisinin yapılacağı gelecek yılın yol haritasının açıklanacağı gündür. Biz inanıyoruz ki, engelli olanın engelsiz olandan hakkını tahsil edeceği bir gün vardır, esas olan o gün gelmeden sağlam bir toplumsal düzen içinde o hakların iade edilmesidir. Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının tam ve diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanmasıdır. Engelliliğin bir yazgı olmadığına inanan hükümetler sayesinde geliştirilen sosyal politikalarla engelliler için yürürlüğe konulan koruyucu ve önleyici uygulamalar içeren düzenlemelerle ülkemizde çok önemli mesafeler alınmaya başlanmıştır. Ancak her hizmeti devletten ve devletin yaptırım gücünden beklemekten ziyade bu konudaki eksiklerin topyekun kökünün kazınması için birey ve toplum ölçeğinde de farkındalığımızın artması gerekir. Maalesef bu hususta geriyiz. Engelliliği önleyici doğum öncesi tedbirleri, gündelik yaşamımızda alınacak tedbirleri 'Bir şey olmaz' deyip geçiştiriyoruz. Gündelik hayat içinde engellilere acıyoruz ama onlara hayatı zindan etmekten de geri kalmıyoruz. Engelli rampasının önüne araç parkeden, kaldırıma eşya ve masa koyan, kamu binalarını ve konutları engellileri düşünmeden inşa edenlerin hepsi de engelsiz insanlar olduğu gerçeğini nasıl izah ederiz? Şehzadeler Belediyesi yetki ve sorumluluk sahası içinde engellilere karşı görevlerini bu bilgi, inanç, kararlılık ve yüksek sorumlulukla hareket ederek yerine getirme gayretindedir. Kurduğumuz engelli koordinasyon merkeziyle birimler arasında engelli hizmetlerini koordine etmekte, engellilerin toplumsal hayata katılmaları, ailelerinin ve kendilerinin huzur içinde yaşamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, yaşama sevincinin arttırılması umuduyla 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, sağlıklı ve mutlu günler dilerim."

        (SC-Y)

        02.12.2015 15:56:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa