Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORTA KARADENİZ'DE KAR YAĞIŞI

        - SICAKLIKLARIN DÜŞMESİYLE GECE BUZLANMA BEKLENİRKEN, SU SAYAÇLARI KONUSUNDA UYARI YAPILDI

        KENAN AKYÜZ

        SAMSUN (İHA) - Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Orta Karadeniz Bölgesi'ne batıdan giren kar yağışı bu geceden itibaren bölgenin doğusuna doğru ilerleyeceği ve buzlanmalara karşı dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

        Türkiye'nin alçak basınç altında olduğunu söyleyen Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, alçak basınç merkezinin etkisiyle, bölgenin batı kesimlerinde (Kastamonu, Çorum) karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayan yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etki alanını genişleterek doğuya doğru hareketiyle yüksek ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, sahil kesiminde ise yağmur şeklinde görüleceğinin tahmin edildiğini söyledi.

        İÇ KESİMLERDE BUZLANMALARA DİKKAT!

        Vatandaşların buzlanmalara karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Asar, "Yağışların 5 Aralık 2015 Cumartesi öğle saatlerinden itibaren bölgemizi tamamen terk edişiyle beraber iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis veya pus hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın 3 Aralık 2015 Perşembe ve 4 Aralık 2015 Cuma günü sahil kesiminde kuzey - kuzeybatılı yönlerden 30-50 km/sa hızla eseceği beklenmektedir."

        GECE SICAKLIKLARI EKSİNİN ALTINA DÜŞECEK

        Önümüzdeki beş gün boyunca gece sıcaklıklarının düşük seviyede seyredeceğini ifade eden Asar, "Samsun'da 5, Ordu'da 4, Sinop'ta 4 ile 6, Amasya'da eksi 1, Çorum'da eksi 5, Kastamonu'da eksi 4 ile 8, Tokat'ta eksi 2 derece civarlarında olması beklenmektedir. Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü merkezlerde su boruları ve su saatlerinin donarak zarar görmemesi için tedbirli olunmasında yarar bulunmaktadır" dedi.

        (KA-SLH-Y)

        02.12.2015 15:54:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa