Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARESİ'DE ÇOCUKLAR SATRANÇ ÖĞRENİYOR

        TAŞKIN SARICA

        BALIKESİR (İHA) - Spora ve satranç oyununa büyük önem veren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Spor bünyesinde binden fazla çocuğun satranç öğrendiğini belirterek, "Satranç hesap işidir, satrançta hamlelerinizi yapmadan önce iyi düşünüp karar vermeniz gerekir" dedi.

        Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın destekleriyle Aralık 2014 yılında kurularak spor camiasına hızlı bir giriş yapan Karesi Spor Okulu, yüzme, tenis, jimnastik, basketbol, halk oyunları, fitness ve pilates gibi sporların yanı sıra çocukların gelişiminde önemli rol oynayan satranç sporuna da büyük ölçüde destek veriyor. Çocukları spor ile buluşturarak sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Karesi Spor Okulu'nun yaz döneminde 6 bin 300'den fazla çocuk eğitim alırken, hala devam etmekte olan kış dönemi ise bin 32 çocuk spor yapıyor.

        Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Karesi Kültür ve Sanat Günleri kapsamında satranç turnuvası düzenlediklerini, ayrıca Okullar Hayat Olsun projesi ile de okul bahçelerine satranç alanları kazandırdıklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, evrensel değerler ışığında eğitim, bilim ve teknoloji birikiminden yararlanılarak ülkenin geleceği için milli değerlere bağlı üstün nitelikli gençler ve sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Karesi Spor Okulu'nda şuanda 100'den fazla çocuğun satranç oynadığını dile getiren Başkan Yılmaz, "Satranç, stratejik planlamanın ilk aşamasıdır" dedi.

        Satrancın hayatın kendisi olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Satranç oyunu hayatın kendisidir. Satranç hesap işidir, satrançta hamlelerinizi yapmadan önce iyi düşünüp karar vermeniz gerekir. Satranç oynamayan gençler, etrafındaki hamleleri değil, yalnızca kendilerini fark ederler. Satranç çok iyi bir şekilde bakmayı öğretiyor. Satrancı bir oyun olarak değil bir strateji olarak görmemiz ve 8 hamle sonrasını planlamanız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

        (TS-

        02.12.2015 15:53:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa