Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KUŞADASI BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

        - TOPLANTIDA ESKİ ŞEHİR STADI'NIN BULUNDUĞU ALANA SPOR VE REKREASYON ALANI YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI

        ZAFER HACISALİHOĞLU

        AYDIN (İHA) - Kuşadası Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Erkan Yücel Sahnesi'nde yapıldı.

        Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapılan toplantıda en önemli karar imar planında spor ve rekreasyon alanı olarak tanımlanan Kaya Aldoğan Lisesi yanında yer alan eski toprak sahaya yapılacak olan Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı ile ilgili oldu. Sunumu yapılan proje büyük beğeni ile karşılanırken Başkan Kayalı, Kuşadası'nda yaşayan çocukların ve gençlerin sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunabileceği alanların yetersiz olduğuna dikkat çekerek uzun süredir üzerinde çalıştıkları Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı projesinin kısa süre içerisinde yaşama geçirileceğini söyledi. Projenin yaşama geçirilebilmesi için İller Bankası'ndan 7 ile 10 yıllık geri ödemeli 25-27 milyon TL kredi alabilmek için görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Kayalı, söz konusu kredinin alınamaması durumunda projenin hasılat paylaşımı ya da diğer yöntemlerle gerçekleşeceğini belirtti. Spor ve Rekreasyon Alanı'nın uygulama ve keşif projelerinin hazır olduğunu ifade eden Kayalı, içerisinde 335 araçlık otopark bulunan projenin ilk iki katını sezon başında açmak istediklerini de sözlerine ekledi. Meclis toplantısında İller Bankası'ndan kredi kullanılması ile ilgili olarak Başkan Özer Kayalı'ya yetki verildi.

        - SPOR VE REKREASYON ALANI'NDA NELER OLACAK?

        Kaya Aldoğan Lisesi yanında yer alan eski şehir stadında 10 dönümlük bir alan üzerinde kurulacak olan Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı, çevre dostu bir proje olarak dikkat çekiyor. Elektrik enerjisini güneş panelleri ile üretecek olan kompleksin sulama ihtiyacı da yağmur sularının toplanacağı tanklar aracılığı ile karşılanacak. Öte yandan mimari tasarımı dolayısıyla binaların iklimlendirmesi avluda yer alacak olan bitkilerle oluşturulacak mikroklimatik ortamla sağlanacak.Kuşadası Belediyesi Spor ve Rekreasyon Alanı'n şu bölümlerden oluşacak: Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, Hamam-sauna, Fitness center , Bowling salonu, Basketbol ve voleybol sahası, 2 adet tenis kortu, Kay kay pisti, Tırmanma duvarı, 335 araçlık otopark, Kafeler, 2 adet 100'er kişilik çok amaçlı salon (sinema), 4 adet dükkan, Yönetim ofisleri, 2 adet restoran, Koşu, yürüyüş ve bisiklet parkuru, Mini golf sahası , Açık alan spor aletleri, Buz pateni pisti, Mini amfi-dinleti alanı

        - KİRA YARDIMININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

        Kuşadası Belediye Meclisi'nde alınan bir diğer karar ise afet bölgesi olarak kabul edilen Mücella Emgin, Dergah ve Özgür Sitesi sakinlerine, Kuşadası Belediyesi tarafından bir yıldan bu yana yapılan kira yardımının kapsamının genişletilmesi oldu. Daha önce alınan kararda "evinde oturan" ifadesi nedeniyle kiracısı olduğu ya da şehir dışında bulunduğu için kira yardımından faydalanamayan mülk sahiplerinin de kira yardımı alması kararlaştırıldı.

        - ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI

        Belediye Meclisi'nde, yeni kurulacak olan ve değişik branşlardaki salon sporları alanında faaliyet gösterecek olan Kuşadası Belediyesi Spor Derneği'ne 32 kalem malzeme temini konusunda ayni yardım yapılması kararı da verildi. Ücretsiz spor okulları şeklinde faaliyet gösterecek olan Kuşadası Belediye Spor, ilk etapta basketbol, voleybol ve karate branşlarında faaliyet göstermeye başlayacak. Önümüzdeki süreçte ise farklı branşlarda faaliyetlerini sürdürecek.

        (ZH-MB-İK-Y)

        02.12.2015 15:53:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa