Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRTLİ GENÇLERE FOTOĞRAFÇILIK KURSU VERİLDİ

        SİİRT (İHA) - Siirt 56 Ürününü Araştırma, Geliştirme, Tanıtım ve Rehberlik Derneğinin tarafından uygulanan bir proje kapsamında fotoğrafçılık kursu verildi.

        Siirt'te 50 gencin katılımıyla dernek binasında düzenlenen kursta fotoğraf çekim teknikleri hakkında bilgi veren amatör fotoğrafçı ve gazeteci Mehmet Niyazi Deniz, dijital fotoğraf makinalarda yer alan özellikleri anlattı. İyi bir fotoğraf çekmek için 3 temel özelliğe dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Deniz, "Latinceden gelen fotoğraf sözcüğünün 'ışık ve çizim' ile birleşmesiyle anlamına geliyor. Yani ışığın kontrol altına alınması anlamını taşıyor. Dijital makinalarda çektiğimiz objenin, lensten algılayıcıya ulaşması ve oradan da görüntü çözümlemesine gelmesiyle oluşuyor. Lensi gözümüz olduğunu varsayarsak, görüntünün yani beyin olan algılayıcıya gelmesi ve oradan da sensöre, görüntü çözümlemesine ulaşması sonucu görüntü oluşur. Dikkat edilmesi gereken 3 temel özellik var. Birincisi İSO (ASA) ayarlarıdır. İSO ayarları ışığın kontrolünü sağlamaktır. Yani ışığını iyi derecede ortama uygun olarak sisteme yansımasıdır. Fotoğraf çektiğimiz ortamda ışık yetersiz ise İSO ayarlarını yükseltmemiz gerekir. İkinci önemli husus Enstantane ise, hareket halindeki bir cismi bir nesneyi düzenlemek için kullanılır. Mesela bir futbol maçında havada topa kafa vuran bir futbolcuyu düşünün. O futbolcuyu havada net bir şekilde yakalamak için enstantane ayarlarının burada iyi ayarlanması gerekir. Üçüncüsü ise Diyafram ayarlarıdır. Dijital makinaların markasına göre F- cinsinden gösterilen Diyafram ayarları da fotoğrafta netlik ve flo'yu ayarlayan nesnedir. Bu özellikler iyi hesaplanırsa çekmek istediğimiz nesneyi görüntüye aktarmış olabiliriz" dedi.

        6 Aralık 2015 tarihinde yapılacak son dersin ardından gençlere sertifika verilecek.

        (MND-MP-Y)

        02.12.2015 15:51:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Siirt İlçeleri
        Tüm Siirt Haberleri
         Siirt

        Siirt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa