Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYALI GURBETÇİLERDEN ENGELLİLERE YARDIM KAMPANYASI

        MEHMET ALTINTAŞ

        KÜTAHYA (İHA) - Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin Almanya'da kurduğu Avrupa Kütahyalılar Federasyonu ile bu federasyona bağlı dernekler tarafından Kütahyalı engelliler için yardım kampanyası başlatıldı.

        Kampanya hakkında bilgi veren Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsen, "Kütahyamızda engelli kalmasın, Kütahya'daki engellilere gelin umut olalım" sloganı ile başlattıkları kampanyaya Avrupa Kütahyalılar Federasyonu ve Avrupa'daki gurbetçi dernekleri ile Kütahya Sakatlar Derneği'nin destek verdiğini söyledi.

        Federasyon öncülüğünde Kütahya il, ilçe, belediyeler ve Kütahya Sakatlar Derneği adına başlatılan kampanyanın geniş kapsamlı tutulacağını belirten Avrupa Kütahyalılar Federasyonu Başkanı Adil Emsen, "Engellilerin yaşamlarını asgari şekilde sürdürebilmeleri için akülü veya aküsüz arabalara, yürüme destek arabalarına, değneklere ve benzeri araçlara ihtiyaçları vardır. Yardımlarımızı ilk başta bu alanda sürdürmeyi planladık. Akülü arabaların az kullanılmışı 250 € civarındadır. Az kullanılmış veya yeni olmak üzere hedefimiz 2 tır dolusu araba temin etmektir. Aynı şekilde bulunduğunuz çevrelerde kullanılmış temiz arabalar bulabilirseniz lütfen toplayalım. Sizlerden aldırıp Köln'deki depomuzda toplayacağız ve en kısa zamanda Kütahya'ya göndereceğiz. Desteğe muhtaç durumda yüzlerce engelli kardeşimiz karşısında duyarsız kalamazdık. Onların toplumumuzda yaşadıkları, fiziksel ve sosyal sorunlarına ortak olmak, yardımcı ve destek olmak bizim görevimiz olmalıdır. Allah'ın bizlere en güzel hediyesi sağlıktır ama yarın bizlerde bir engelli olabiliriz. Garantimiz yok" dedi.(MA-EFE)

        02.12.2015 15:49:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa