Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VATBO BAŞKANI MEMDUHOĞLU BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

        SERKAN ASLAN

        VAN (İHA) - Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, 2016 yılının Mart ayında faaliyete girecek olan Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı'nın akrediteye uygun bölgenin en iyi laboratuvarı olduğunu söyledi.

        VATBO binasında basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya gelen Enver Memduhoğlu, yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Oda yönetimi olarak son 2 yılda üye sayılarını 300'e çıkardıklarını ifade eden Memduhoğlu, 14 yıllık kapalı kutu halinde olan borsanın üye sayısını arttırarak, hizmet olanağına başladıklarını belirtti. Borsacılığın ne olduğu konusunda bölgede bununla ilgili bir tanı olmadığını anlatan Memduhoğlu, "Borsacılık ile ilgili bize 'siz para işlemimi yapıyorsunuz' gibi sorular geliyor. Tabi oda olarak birçok badireler atlattık. Seçimler yaşadık, gerçekle bağdaşmayan haberler çıktı. Bu anlamda bizim ilkemiz, gerçek anlamda borsacılık nedir? Bölge halkına nasıl öncülük yapabiliriz? Bizim asıl amacımız tarım ve hayvancılık ile alakalı çalışmalar ve yatırımlar yapmak. Ancak ekibimiz değişti, yeni ekibimizle yol aldık. 2 yıl içerisinde farklı kişilerle mücadele ettik ve seçildik. Bu anlamda da yönetimin çoğu değişti, meclis üyelerimiz değişti. Geçmişte yapılan bazı yanlış işlemler vardı. Tabi ki geçmiş yönetimde güzel işler yapmıştır ki böyle bir oda kazandırmıştır. Bizde buna karşılık olarak laboratuvar kurduk nasip olursa Mart 2016'da da açılışını yapacağız. Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarımız, akrediteye uygun ve bölgenin en iyi laboratuvarıdır. Bu bölgenin elzem ihtiyacı olan bir şeydi. Bu laboratuvarımız 3 farklı dalda hizmet verecek, buradaki çiftçimize ve yatırımcılarımıza. Deneme aşamasında olmasına rağmen yaklaşık 2 bin 400 tane işlem yapıldı. 3'ncü aracılar tamamen men edildi. Nihai çiftçinin ve toprak sahibinin buraya gelip burada işlem yaptığı bir laboratuvar hizmeti verdik. Kısa bir süre sonra da fidecilikle ilgili bir çalışmamız olacak. Burada fide ekimi yapmak isteyen yatırımcıya yine ön ayak olarak faydalanacağı teşvikten bir destek sunacağız. Borsa olarak meyve fidesinin satışına başlayacağız. Laboratuvara ilave edeceğimiz bazı cihazlarımız daha olacak, bu da buğday ile alakalı olacaktır" dedi.

        "İNSANIMIZA İYİ HİZMET SUNMAYI HEDEFLİYORUZ"

        Ciddi projelerle artık Van halkının karşısına gelmek istediklerini de sözlerine ekleyen Memduhoğlu, "Bu oda bir emanettir, bizde bu emanet çerçevesinde Van insanımıza iyi hizmeti sunmak istiyoruz. Bakın, Türkiye'de küçükbaş hayvan sayısı konusunda şampiyon il konumundayız, ama 1990'lı yıllara oranla gerideyiz, et konusunda gerideyiz, bal konusunda gerideyiz. Ancak balcıların markalaşması konusunda çalışmamız var, otlu peynir ile ilgili girişimlerimiz olacak. Borsa olarak tek hedefimiz bu yöndedir. Girişimcilerin yanındayız ve destekçileri olacağız. Hizmet için geldik ve daha 2 yılımız var. Borsa olarak da bizim kimse ile bir küskünlüğümüz yoktur. Biz her türlü yatırıma da, her türlü olanağa da destek olup yanında olacağız. Ayrıca bir önceki oda başkanımız Selman Toprak bizim hala başkan yardımcımızdır. İşleri ile alakalı buradan ayrılmak zorunda kaldı. Odada işlerin yürümesi için bıraktı. Şu an bile yönetimimizdedir. Fazla zaman ayıramayacağından dolayı başkanlıktan istifa etti" ifadelerini kullandı.

        "BÖLGEYE DE HİZMET VERİYORUZ"

        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Memduhoğlu, "Hakkari'de ve Erciş'te şube açarak, bölge kapsamına aldık. TRB2 bölgesi olarak 4 tane ilden bir tanesidir Hakkari. Orada hizmetimiz devam ediyor. Yatırımcının daha iyi hizmet alabilmesi için çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Şube açılması ve bölge kapsamına alınması gibi çalışmalar TOBB tarafından yürütülmektedir. Planımızda Muş ve Bitlis'te var. Bunların talebini de yapmışız. Onun da takibin yapmaktayız. Aslında biz borsa olarak yanlış işlem yapmayıp, fazla para kazanmayıp tamamen hizmet odaklı bir STK olma yolundayız. O yüzden yapacağımız yatırımlar, çalışmalar aslında biraz zamanın ihtiyaç duyabileceği yatırımlardır. Bölge hala bazı konulurda bakir. Hemen yatırım yap geri dönüşümü olsun diye yapılacak yatırımlar değil. O yüzden sabır isteyen çalışmalardır" şeklinde konuştu.

        (SER-MSA-Y)

        02.12.2015 15:46:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa