Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN AYDIN: "KORSAN ARAÇLARA TRAFİK CEZA KANUNU UYGULANSIN"

        - MERSİN SERVİS ARACI İŞLETMECİLERİ ESNAF ODASI BAŞKANI NESİL AYDIN, KAYIT ALTINDAKİ SERVİSÇİ ESNAFINA YÖNELİK DENETİM VE YAPTIRIMLARIN, KORSAN ARAÇLARA DA UYGULANMASINI İSTEDİ

        MERSİN (İHA) - Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, güzergah izin belgesi olmayan ticari araçlara göz yumulmamasını isteyerek, kayıt altındaki servisçi esnafına yönelik denetim ve yaptırımların, korsan olarak tabir edilen araçlara da uygulanmasını istedi.

        Başkan Nesil Aydın, yazılı bir açıklama yaparak, korsan ticari araçlara yönelik sıkıntılarını dile getirdi. Mersin'de servis araçlarının çalışma usul ve esaslarının İl Trafik Komisyonu kararları ile Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı'nca imza altına alındığını belirten Aydın, buna rağmen Mersin merkez ve ilçelerde bazı özel okullar ile kurum ve kuruluşların D yetki belgeli araçlarla yaptıkları servis taşımacılığıyla servisçi esnafının ekmeğiyle oynadığını kaydetti. Aydın, devletine karşı her türlü yasal sorumluğunu yerine getiren kayıt altındaki servisçi esnafına yönelik denetim ve yaptırımların, Büyükşehir Belediyesince verilen güzergah izin belgesi olmayan ve korsan olarak tabir edilen araçlara da uygulanmasını istedi.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren servis araçlarının sayılarının belirlenmesi ve tahdit kapsamına alınması, tahdit kapsamına alınan servis araçlarının dışında başka araçların servis taşıması yapamayacağının İl Trafik Komisyon kararları ile imza altına alındığını anımsatan Aydın, "Yine şehir merkezinden ilçelere, ilçelerden şehir merkezlerine yapılan öğrenci ve personel servis taşımacılığının nasıl yapılacağı Trafik Komisyon kararı ile belirtilmiş ve imza altına alınmıştır" dedi.

        "GÜZERGAH İZİN BELGESİZ ARAÇLARA GÖZ YUMULMASIN"

        Ayrıca, ilçelerden merkeze, merkez ilçelerden ilçelere öğrenci ve personel taşımacılığında 2008/1-C sayılı İl Trafik Komisyonu kararı uygulanması için 15 Temmuz 2015 tarihinde UKOME Genel Kurul kararı alındığını aktaran Aydın, "Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından servis araçları iç hizmet yönetmeliği çıkartılmış, yönetmelikte belirtilen araçların dışında başka araçların servis taşımacılığı yapamayacağı belirtilmiştir" ifadelerini kullandı.

        Şehir merkezinde, şehir merkezinden ilçelere, ilçelerden şehir merkezine öğrenci ve personel hizmeti veren araçlara, servis hizmeti verebilmeleri için UKOME Daire Başkanlığı'ndan güzergah izin belgesi alınmasının zorunlu olduğunun altını çizen Başkan Aydın, şunları kaydetti: "Amacının dışında çalışan ticari araçlarla ilgili izin belgesi ve ruhsatı almadan ticari amaçlı yolcu taşıması yapan araçlara uygulanacak cezanın 2918 Karayolları Trafik Ceza Kanunu'nda ek-2 maddesinde 60 gün trafikten men edileceği açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Biz yetkililerden özel imtiyaz değil, kanunların uygulanmasını talep etmekteyiz. Sayıları iki elin parmakları kadar olan firmaların 600'ün üzerinde servisçi esnafının ekmeğiyle oynamasına müsaade edemeyiz. İlimizde servis araçlarının çalışma usul ve esasları İl Trafik Komisyonu kararları ile Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığınca imza altına alınmış olmasına rağmen, özel okulların ve bazı kurum ve kuruluşların D yetki belgeli araçlarla kanun, nizam tanımadan servis taşımacılığı yapmasına ve açıkça suç işlemelerine artık tanık olmak istemiyoruz ve yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz."

        (KYM-Y)

        02.12.2015 15:45:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa