Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİŞEHİR AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ DÖNEM SÖZCÜSÜ BÜLENT ERKUL:

        - "TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ"

        MUSTAFA YILDIRIM

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Akademik Odalar Birliği, Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin'e gerçekleştirdiği ziyarette, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili başsağlığı diledi.

        Eskişehir Barosu hizmet binasında gerçekleşen ziyarete Eskişehir Akademik Odalar Birliği adına Dönem Sözcüsü ve İnşaat Odası Başkanı Bülent Erkul, TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokçu katıldı.

        Ziyarette ilk olarak söz alan Baro Başkanı Rıza Öztekin, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi menfur bir saldırıda kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, bu saldırının kimler tarafından neden yapıldığının henüz netleşmemesinin de bu üzüntüyü arttırdığını kaydetti. Bu olayın aydınlatılmasını istediklerini vurgulayan Öztekin, "Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Bu olay Türkiye'nin gündeminde kalmalı. 30 yıldır faili meçhul sayısız cinayetin arasına katılmasını istemiyoruz. Bu olayda önlemler alınabilirdi. Halkın gözünde, koskoca baro başkanını koruyamayan bir devlet bizi nasıl koruyacak düşüncesi hakim olacak. Üzüntümüz büyük" dedi.

        "OLAY AYDINLATILMALIDIR"

        Öztekin'den sonra söz alan Eskişehir Akademik Odalar Birliği dönem sözcüsü Bülent Erkul, Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayının bu ülkede devlet tarafından korunan insanların bile öldürülebileceği gözdağının verildiği ve bir canın ne kadar ucuz olduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi. Erkul, "Bu ülkede, faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması mücadelesi veren bir hukuk insanını öldürenlerin meçhul kalmaması için yetkili kişi ve organlardan bu olayı aydınlatmaları ve şaibelerin bir an önce yok edilmesini örgütlerimiz adına talep ediyor ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ülkemiz üzerinde dolaşan korku, sindirme ve ölüm ikliminin bir an önce yok edilmesi, barış ve huzur ortamının sağlanmasının yolunun demokrasiden hukukun üstünlüğünden insana saygıdan geçtiğine inanan Eskişehir Akademik Odalar Birliği olarak Tahir Elçi'nin öldürülmesini nefretle kınıyor ve Eskişehir Barosu adına tüm hukuk camiasına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

        (MY-KÇ-HA-Y)

        02.12.2015 15:45:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa