Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'SEHER'İN KADINLARI' OYUNU TAM NOT ALDI

        MALATYA (İHA) - Yeşilyurt Belediyesi'nin destekleriyle Milli Mücadele'nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesinin anlatıldığı Seher'in Kadınları adlı tiyatro oyunu Malatyalılar'dan tam not aldı.

        Milli Mücadele yıllarında ülke savunmasında çok aktif rol oynayan kadınları anlatan Seher'in Kadınları adlı tiyatro oyununa Malatyalılar büyük ilgi gördü. Milli Mücadele'nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Nazlı Çığa, Kahraman Sivri ve Soner Türker'in tarafından sahnelenen tek perdelik oyunda, Kocası Sarıkamış'ta şehit düşen Fatma Seher'in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan senaryo, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarıldı. Her diyaloğu sanatseverlerin duygularına hitap eden ve salonda büyük bir etki oluşturan oyunun sonlarına doğru Türkiye'de öldürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi vurgulandı. Yaklaşık bir saat süren tiyatro oyunu, izleyicilerden alkış aldı. Oyun sonunda sahneye davet edilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, oyuncuları tek tek kutlayarak tebrik etti. Tiyatroculara kayısı paketi ve çiçek hediye eden Başkan Polat, etkileyici bir sahne performansı sergileyen tiyatrocuları ve oyunu izlemeye gelen Malatyalılara teşekkür etti. Polat, kadınların tarihte önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Tarihimizde çok önemli bir yer kaplayan Kara Fatmalar, Nene Hatunlar, Şerife Hatunlar halen dimdik ayaktadır. Kadınlarımızın büyük azmi, özverisi ve mücadele ruhu tarihimizde çok önemli bir yer kaplamıştır. Milli Mücadele yıllarında kadınlarımızın ortaya koyduğu sahiplenme ruhu takdire şayandır, hepsini saygı ve rahmetle anıyorum. Belediye olarak böylesine önemli bir projeye destek verdiğimiz için ve sizlerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

        Tiyatro oyuncularından Nazlı Çığa ise Malatya'da çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını ve sergiledikleri oyuna gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade ederek teşekkür etti. Malatya'da bu oyunu oynamaktan mutlu olduklarını ifade eden Çığa, "Biz bu tarihi oyunu İstanbul'da, Eskişehir'de ve son olarak ta Kahramanmaraş'ta oynamıştık. Bugün de Malatyalı sanatseverlerin önünde bu oyunu oynadığımız için çok mutlu olduk" dedi. Tiyatrocu Nazlı Çığa, konuşmasının sonunda salonda bulunan bir şehit yakınını sahneye davet ederek, kendisine hediye edilen çiçek buketini şehit annesine iletmesini istedi. Çığa'nın bu davranışı salonda bulunan vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

        (ZIG-SD-Y)

        02.12.2015 15:41:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa