Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇEVRECİLERDEN 'BETONLAŞMAYA' TEPKİ

        KORAY USTABAŞI

        EDİRNE (İHA) - Edirne Kent Konseyi üyeleri ve çevreciler, kent genelinde betonlaşmaya karşı eylem yaptı.

        Edirne'de daha önce 'Milli Eğitim Fidanlığı' tabelası bulunan Şükrüpaşa Mahallesi Değirmen Kavşak mevkiindeki yeşil alanda, Edirne Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce 2013 Yılı Şubat ayında dönemin Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi döneminde sosyal tesis amacıyla Edirne Belediyesi bandosunun da katılımıyla temel atılmıştı. TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu'nun inşaatın ruhsatının imar planına, yapılaşma koşullarına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulunmadığı gerekçesiyle açtığı dava üzerine Edirne İdare Mahkemesi 3 Ekim 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

        Şükrüpaşa Mahallesi Değirmen Kavşak mevkiindeki yeşil alanda, mahkeme kararına rağmen halen varlığını sürdüren beton zeminde son dönemde tekrar hareketlenme olunca, Edirne Kent Konseyi (EKK), Çevre Örgütleri ve Oda temsilcileri duruma tepki gösterdi. Beton zemine sprey boyayla 'Yeşil Alan Yağmasına Hayır' yazan grup, ellerinde bulunan 'Yeşil Alanlarımıza Sahip Çıkıyoruz' dövizleriyle basın açıklaması yaptı.

        Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir, yeşil alanlardaki betonlaşmaya karşı uzun süredir mücadele verdiklerini dile getirerek, "Edirne'de bildiğiniz gibi, kentine ve doğasına sahip çıkan insanlar, uzun süredir bu mücadeleyi yürütüyor. Üzerinde bulunduğumuz alan için bizler defalarca uyardık. Burası yeşil alandır, buraya beton dökemezsiniz dedik. Ama yasa ve yönetmelikleri hiçe sayan Edirne Belediye Başkanlığı, Valiliği burada Edirne Bandosu'yla görkemli bir tören yaptılar. Bando eşliğinde yeşil alana beton döktüler. O dönemin belediye başkanı da, ilgili vali yardımcısı ve kentteki birçok kurum temsilcisi de buradaydı. Oysaki biz uyarmıştık. Ardından tüm uyarılara rağmen yasa ve yönetmelikleri hiçe sayanlara karşı yargı yolundan başka bir yol kalmadı. Bu konuyla da ilgili TMMOB'un açtığı dava sonucu ruhsatı iptal ettirdik. Yasa dışı olduğunu tespit ettirdik. Yeni yönetim 1,5 yıldır iş başında. Yasalarla burasını durdurulmuş ama maalesef bu beton 1,5 yıldır yeni yönetim döneminde de burada. Şu an Edirne Belediye Başkanlığı'ndan bu alandaki hafriyatın, betonun kaldırılmasını talep ediyoruz. Yasalara uyulmasını, bu alanın tekrar yeşil alan olarak düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.

        (KU-MK-Y)

        02.12.2015 15:40:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa