Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURHANİYE'DE ENGELLİLERİN FERYADI

        FATMA TALAY

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Türkiye Sakatlar Derneği şubesi tarafından '3 Aralık Uluslar arası Engelliler Günü' nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

        Başkan Gürsel Vardar'ın imzası ile yapılan açıklama da, tüm engellilerin dernek çatısı altında toplanmaları istendi.

        Açıklama da, "1992 Yılında Birleşmiş Milletler Kararı ile 3 Aralık "Uluslararası Engelliler Günü" olarak kabul edilmiştir. Kabul edilen bu karar Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından 5 Mart 1993 tarih ve 29 sayılı bildirisi ile üye ülkelerce 3 Aralık gününün engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının "tam ve diğer insanlarla eşit ölçüde" sağlanması amacına yönelik çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurulmuştur. Engellilik sadece bu sorunu yaşayan engelli kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen önemli bir sorundur. Bu anlamda ülkemizde 30 milyondan fazla insan engelli sorunlarıyla doğrudan alakalı bir kesimdir. Görülüyor ki engelli nüfusu ciddiye alınacak çok önemli bir güçtür. Engelliler ve aileleri bu güçlerinin farkına varmalı ve mutlaka engelli dernekleri, federasyonlar ve konfederasyonlar çatısı altında birleşmelidirler. Burhaniye'miz özeline baktığımızda durum hiçte iç açıcı değildir. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi olarak hedeflerimizden biri ilçemizdeki her engelli ve ailelerini derneğimiz çatısı altında toplamak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, diğer dernekler ve tüm özel kuruluşla kısacası toplumun tüm kesimleriyle işbirliği içerisinde birlikte hareket ederek, çeşitli ortak projeler üreterek engellilerimizin erişilebilirlik, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktır. '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' vesilesiyle yarınlarda engelsiz bir dünya oluşturabilmek için tüm engellileri güç birliği oluşturmaya, İlçemizdeki tüm engelli kardeşlerimizi ve engelli ailelerini de bir kez daha Derneğimiz çatısı alında birleşmeye davet ederken, tüm engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım"

        (BT)

        02.12.2015 15:01:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa