Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA VALİSİ BEKTAŞ'TAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        MANİSA (İHA) - Manisa Valisi Erdoğan Bektaş 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında son yıllarda ülkemizde engellilerin toplumun eşit bireyleri olabilmeleri için birçok düzenleme yapıldığına dikkat çekti.

        Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajı şöyle: "Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında aldığı bir kararla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Uygar toplum olmak, engellilere gösterilen yakın ilgi ve sorunlarının çözümü konusunda harcanan çaba ile mümkündür. Engelli insanların sağlıklarına kavuşmaları, eğitilmeleri, iş hayatı ve sosyal yaşama katılımlarını sağlamak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idare ve sivil toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Ülkemizde son yıllarda, sosyal devlet olmanın gereği, engellilerin toplumun eşit bireyleri olarak sosyal hayata iştirak edebilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri ve yaşam standartlarının geliştirilmesi için sevindirici pek çok düzenleme yapılmıştır. Devletimizin sağladığı imkanlar yanında, eksikliklerin giderilmesi için engellilere desteğini esirgemeyen hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellerimizin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelliler konusundaki farkındalığın artırılarak toplumsal bilincin oluşturulmasına, engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını diliyor, sağlık, mutluluk, huzur ve başarı dileklerimle en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

        (SC-Y)

        02.12.2015 14:57:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa