Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYIRBUCAK VE SURİYELİ TÜRKMENLERE İNSANI YARDIM ÇALIŞMASI

        CEM KAAN TOKA

        BİLECİK (İHA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bilecik İl Temsilciliği tarafından Bayırbucak ve Suriye Türkmenlerine insanı yardım çalışması, Bilecik Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları desteği ile başladı.

        Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısına, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım ve diğer ilgililer katıldı. Açılış konuşması yapa İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, birlikte yaşamayı beceremediği için birliği bozulan, dirlik ve düzeni kaybolan çoğu Müslüman topluluğun maalesef mazlum durumda olduğunu söyledi. Mazlum Müslüman kardeşlerinin acısı, gözyaşı ve kederinin kendilerini bir araya getirdiğini anlatan Yıldırım, "Dün Filistin'de, Çeçenistan'da, Irak'ta, Libya'da Müslümanlar ateşe atıldı. Bugün Yemen'de, Arakan'da, Doğu Türkistan, Suriye'de Müslümanlar ateşin içerisine atılıyor. Bugün Müslümanların üzerine, evine, mescidine, ekmek fırınına, hatta yetimhanelerine, hastanelerine gökten üç elma yerine maalesef yüzlerce bomba düşüyor. Soğukta, ayazda bebelerin elleri ayakları üşürken; maalesef o bebelerin analarının yüreği yanıyor. Garip babalarının yüreği dağlanıyor, yumrukları sıkılıyor ancak tepelerinden inen yağmur gibi bombalara hiçbir şey yapamıyorlar. Bizler, Müslümanlar, birbirimize kem gözlerle baktığımız için bir arada yaşamayı unuttuğumuz için zalim ülkeler de, bizlere yaşamı unutturuyor. Eskiden selamın, huzurun ve bereketin olduğu topraklarda şimdi ölüm kol geziyor. Bizler biliyoruz ve inanıyoruz ki ancak ve ancak inananlar kardeştir. Kadın çığlıkları, babaların hıçkırıkları, Müslüman kardeşlerimizin bu gün zor durumda oluşları asla o toprakların alınyazısı olamaz. Bizler bugün inandığımız için kardeşlerimizin yanında olmak zorundayız. Maalesef sınırımızın hemen dibinde diğer Müslüman kardeşlerimiz gibi Suriye Türkmenleri, Bayır-Bucak Türkmenleri, dindaşlarımız, kardeşlerimiz resmen yok edilmek isteniyor. Bu millet buna asla izin vermeyecektir" dedi.

        "ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

        Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, hüzünlü ve buruk olduklarını ifade ederek, "Acısını ta yüreğimizde hissettiğimiz kardeşlerimizin ıstırabını paylaşıyoruz. Hem din kardeşimiz hem kan kardeşimiz olan Bayırbucak Türkmenleri ve Suriye Türkmenleri'ne son günlerde yapılan saldırlar kabul edilebilir değil. Biz gerçekten insanlık adına bu yapılanları kınıyoruz lanetliyoruz. Maalesef son zamanlarda özellikle Suriye'deki iç savaş içerisinde buna dışarıdan Rusya'nın da müdahale etmesi ve özellikle sivil topluma saldırıda bulunması insanlık adına utanç duyulacak bir durum. Herkes kendine yakışanı yapıyor. Maalesef onlar insanlık adına kendilerine bunu yakıştırabiliyorlar. O masum çocukları, masum insanları kışa girerken mağdur edebiliyorlar. Biz oradaki kardeşlerimizin gerçek anlamda kardeşi, din kardeşi, kan kardeşi olarak biz de bize yakışanı yapacağız. Birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun sevgi hoşgörü hamurunun yorulduğu topraklar. Bu acı sıkıntı karşısında biz de İHH'nın çatısı altında sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içerisinde inşallah Bilecik'teki kardeşlerimize bir koordine etme çabası içerisindeyiz. Ben bu duyarlılık için burada bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımızın başkanlarına, temsilcilerine teşekkür ediyorum. Yardım edecek kardeşlerimizin yardımlarını şimdiden Cenab-ı Hak kabul etsin diyorum. İnşallah bu mağdur ve mazlum kardeşlerimizin acısı, sıkıntısı, ıstırabı, memleket hasretleri ortadan kalkar" diye konuştu.

        Öte yandan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmalar sonunda 100 çuval un bağışladığını da kaydetti.

        Yardımların ise, Bayırbucak İnsani Yardımı adına Bilecik Kuveyt Türk Şubesi "10054344-3" hesap nosuna veya "TR140020500001005434400003" IBAN nosuna yapılabileceği bildirildi. Hesaba belli ücretler karşılığında un, bot, mont, atkı bere eldiven, battaniye, bebe bisküvisi, mama yardımı yapılabileceği hatırlatıldı.

        (CKT-KÇ)

        02.12.2015 14:49:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa