Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAR YAĞDI SÜRÜCÜLER LASTİKÇİLERİN YOLUNU TUTTU

        ALİ YILDIZ

        DÜZCE (İHA) - Düzce'de yüksek kesimler ile Bolu Dağına kar yağışının başlaması ile birlikte sürücüler lastikçilerin yolunu tutarak kar lastiklerini taktırmaya başladı.

        1 Aralık itibarı ile zorunlu kış lastiği kullanma uygulaması yürürlüğe girmesi ve Düzce'nin yüksek kesimlerine ve Bolu Dağına kar yağışının başlaması ile birlikte sürücüler kar lastiklerini taktırmak için lastikçilere akın etti.

        AC Aksan Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aksan, Düzce'nin de kar lastiği takılması olan zorunlu iller arasında olduğunu belirterek "Kış lastikleri yaz lastiklerine göre tamamen farklı. Kalın ve aralıklı dişli desenleri, hem suyun hem de karın lastik içinden tahliyesini kolaylaştırır. Kılcal boşluklar ile vakum etkisi yaratarak yola ve buza daha iyi yapışır. Kar lastikleri 7°C'nin altında sertleşme yapmaz ve soğuk havalarda yol tutuşunu korur. Fren mesafesi lastiklerde sertleşme olmadığı için uzamaz ve tutunma her zaman üst düzeyde kalarak güvenli sürüş sağlar" dedi.

        (AY)

        02.12.2015 14:33:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa