Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VERENEL DERNEĞİ'NDEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ'NE YARDIM

        (FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

        HABER : TURAN BULUT

        KAMERA : TURAN BULUT

        KAYSERİ (İHA) - Verenel Derneği Kayseri Şubesi, Bayırbucak Türkmenleri için topladıkları yardımları TIR'larla sınıra gönderdi.

        Verenel Derneği Kayseri Şube Başkanı Mustafa Dirican yaptığı açıklamada, "Verenel Derneği olarak kurulduğu ilk günden bu güne kadar nerede ihtiyaç sahibi var, nerede bir mazlum var onun yanında olmaya gayret gösterdik. Pakistan'da sel oldu gittik, Arakan'da Müslüman kardeşlerimizi diri diri yaktılar onların yanına gittik, yetimlerin başını okşadık, Van'da deprem oldu hemen 2. Gün orada yemek ocakları kurarak kardeşlerimize yardımda bulunduk. Geçtiğimiz sene de Suriye için 41 TIR kampanyası başlatmıştık. Bu 41 TIR Allah'ın izniyle tabi hayırsever kardeşlerimizin de yardımlarıyla yüzlerce TIR'ı geçerek Suriye'deki kardeşlerimize ulaştırdık. Bu bazen Urfa'dan oldu bazen Antep'ten bazen de Hatay'dan oldu. Şimdi de Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimiz bizlere seslendiler, 'İlk önce bizim yardımcımız Allah'tır, akabinde bize Türkiye'nin eli gerekir' diye haber ettiler. Şimdiki çalışmalarımız Kayseri'de olsun, Niğde, Nevşehir, Türkiye'de Verenel Derneğimizin 52 temsilciliğinde 3 adet şubesinde olsun Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimiz için bir kampanya başlatmış olduk. Bu kampanyada 41 TIR kendimize hedef edindik ve inşallah bu hedefin de sizlerin desteğinizle daha da üzerine çıkıp kardeşlerimize daha fazla yardımda bulunmaya gayret gösteriyoruz. Kayseri halkına buradan yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.

        Açıklamanın ardından yardımlar TIR'lara yüklenerek Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

        (TB-AÖ-Y)

        02.12.2015 14:28:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa