Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN KURT'UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Başkan Kurt mesajında, toplumu oluşturan tüm bireylere eşit hak ve olanakların sağlanmasının, çağdaş toplum olmanın gereği olduğuna işaret etti. Başkan Kurt, fiziksel yetersizlikleri nedeniyle insanların toplumdan dışlanmalarına yol açan çağdışı anlayışların terk edilmesi gerektiğini belirttiği mesajında, "Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil. Sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkarak, sağlıklı politikalar ve kalıcı çözümler üretilmesi toplum olarak temel sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

        Engelli vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için gerçekleştirilen çalışmalara yeni bir yön verilmesi gerektiğinin de altını çizen Kurt, şöyle devam etti:"Yapılan tüm çalışmalara rağmen, engelli vatandaşlarımızın önemli sorunları bulunduğu gerçeğini hiçbir zaman göz ardı edemeyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ortaya koyacağı farkındalığın engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamasını diliyorum."

        (KÇ)

        02.12.2015 14:25:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa