Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERBAKAN VE TÜRKEŞ İSMİ ŞEHZADELER'DE YAŞAYACAK

        MANİSA (İHA) - Şehzadeler Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Tarihi Bedesten'de yapılan toplantında Türk siyaset tarihine damga vuran eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adının Adnan Menderes Mahallesinde yapılan spor tesislerine, Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu Alparslan Türkeş'in isminin de Karaağaçlı'daki Çamlık mesire alanına verilmesi AK Partili ve MHP'li üyelerinin oylarıyla kabul edildi. CHP'li üyeler ise ret oyu kullandı.

        Şehzadeler Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Bedesten'de yapıldı. Meclis toplantısında toplamda 21 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısının açılışında kısa bir konuşma yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Belediyenin 1 Aylık çalışmaları ile ilgili Belediye Meclis üyelerini bilgilendirdi. Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinen Başkan Çelik "Aralık ayı meclisimizin öncelikle Şehzadeler'imize ve Manisa'mıza hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylarda Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve Şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yine Suriye' de Türkmen bölgesinde şehit olan Türkmen kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Kobani ile ilgili feryat figan eden aydınlarımızı da Türkmen bölgesindeki katliam içinde seslerini çıkartmaya davet ediyorum. İnşallah akan kan ve gözyaşı bir an önce son bulur." diyerek tüm şehitlere rahmet diledi.

        "TÜRKİYE'DE YETİŞEN LİDER SAYISI AZ"

        Meclis gündem maddeleri arasında yer alan Karaağaçlı Çamlık Mesire alanına Merhum Alpaslan Türkeş adının verilmesi ile Adnan Menderes mahallesinde bulunan Şehzadeler Belediyesi Spor Tesisi ve Kafeteryasına Merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan isminin verilmesi ile ilgili komisyon kararı CHP grubunun ret kararına karşın AK Parti ve MHP grubunun evet oyu ile kabul edildi. Türkiye'de birçok genel başkanın gelip geçtiğini belirten Başkan Çelik, "Türkiye'de birçok genel başkan gelip geçiyor ama yetişen lider sayısı çok azdır. Bu noktada milletimize hizmet etmiş ve inandığı doğrular üzerinde yürümüş olan iki tane merhum liderin isimlerinin belediyemizin düzenlemiş olduğu eserlerde yaşatılmasının biz güzel olacağı kanaatindeyiz. Bilindiği gibi Karaağaçlı Mahallemizde bir çamlık parkımız var, oraya bir dönem Karaağaçlı Belediyesi tarafından rahmetli Alpaslan Türkeş ismi verilmiş sonra bir başka dönemde kaldırılmış. Yine Turgutlu yolu üzerinde belediyemiz tarafından yapılan Spor Tesisleri ve Kafeteryaya da yine ülkemizde Başbakanlık yapmış olan merhum Necmettin Erbakan'ın isminin verilmesini biz gayet olumlu buluyoruz. Bu noktada önerge sahibi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Onaylı verilen önergenin siyasi olmadığını ifade ederek, ülkeye hizmet etmiş olan isimlerinin bir parkta yaşatılmasının doğru bir çalışma olduğunu vurguladı. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Ziya Elmalı da alınan kararın hayırlı ve güzel bir karar olduğunu belirterek tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci alınacak kararın siyasi bir karar olduğunu belirterek karara CHP olarak ret oyu vereceklerini ifade etti.

        "ŞEHZADELER'DEN AHMETLİ'YE ARAÇ DESTEĞİ DESTEK"

        Belediye Meclisinde görüşülen maddeler arasında yer alan 2 adet aracın Ahmetli Belediyesine tahsisi ile ilgili madde oy birliği ile kabul edilerek 2 adet aracın 5 yıllığına tahsisi ya da encümen kararı ile satışı kabul edildi.

        Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 1 adet Fiorino binek araç ve Massey Ferguson marka Traktör' ün Ahmetli Belediyesine hayırlı olmasını diledi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Çelik 5 Ocak Salı günü toplanmak üzere 2015 yılının son meclis toplantısını bitirdi.

        (SC-Y)

        02.12.2015 14:05:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa