Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN SEKMEN'DEN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

        Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Dünya Engelliler Günü, insanlığımız adına daha fazla düşünmemiz ve insani duygularımızı en fazla hissetmemiz gereken günlerden biridir. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve yaşamlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer alan engelli vatandaşlarımız, bizim için birer güç kaynağıdır. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de yüksek oranda engelli insanımız bulunmaktadır. Bu insanlarımızın en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yaraşır bir şekilde yararlanamamalarıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal belediyecilik anlayışımız gereği eğitim, sağlık ve diğer hizmetlerimizin bir kısmını engelli vatandaşlarımıza sunmaya çalışmaktayız. Engel oranı ne olursa olsun, bütün engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen onurlu ve başı dik eşit vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak en büyük hedefimizdir. Kendi geleneğimiz ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik ve dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, şehrimizdeki tüm hizmet ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, medeni toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Bu vesileyle herkesi engelli vatandaşlarımıza saygılı olmaya çağırıyor, engellerin bir engel teşkil etmediğini belirtmek istiyorum."

        (AA-AA-Y)

        02.12.2015 14:02:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa